Salată colorată cu piept de rață
Salată colorată cu piept de rață
Vara trecută când ne întorceam din vacanță am făcut un
mic popas în Sinaia, unde am luat masa. Cel mai des în România mâncăm ciorbă de
văcuță, dar de data aceasta am vrut ceva nou și cu mai puține calorii. Am servit o
salată cu piept de rață afumat și mix de salată - ceva deosebit.
Fiecare rețetă are o istorie, cum și această salată
colorată cu piept de rață, în viziunea mea cu carne coaptă este mai
sănătoasă, în timpul coacerii se scurge grăsimea, rămâne doar carnea fragedă și
suculentă.
Pentru aceasta
avem nevoie de:
- Frunze de salată, salată iceberg, varză de Pechin (sau
mix de salată) – 300 gr;
- Piept de rață copt în prealabil – 1 buc, carnea a fost
coaptă în pungă cu mix de condimente, puțin sos de soia si un măr verde, la
temperatura de 200oC timp de 2 ore;
- Roșii uscate – 5 buc (cu tot cu ulei);
- Condimente (sare, piper colorat măcinat);
- Cascaval "Dor
blue" – 100 gr, un măr verde și o bucată
de țelină rădăcină, ceea ce ține de țelină am o istorie aparte, poate mai
târziu vă povestesc (apropo se poate de slabit, dacă o consumi regulat conține
multe fibre și puține calorii).
Mod de preparare:
Pe un platou se aranjează mixul de salată, se sărează
puțin (eu consum foarte puțină sare), felii subțiri de măr și țelină, apoi se adaugă carnea feliată, cașcavalul,
roșiile uscate. Se stropește cu ulei în care se păstrează roșiile, se macină
piper colorat.
Am pregătit
această salată de mai multe ori, apropo am avut și un live la un post de
televiziune de la noi cu această rețetă.
Poftă mare!
Wow ce gustosenie!
RăspundețiȘtergere