Cușma lui Guguță din clătite
Cușma lui Guguță din clătite
Este cel mai iubit desert la noi în familie, sărbătorile sunt mai colorate cu acest desert usor și fin iubit de copii, dar și de cei mai mărișori. Am început să fac clătite cred că de prin clasa 6, mama mi-a pregătit aluatul, apoi am învățat să le fac singură. Pentru a le umple avem atâtea varietăți (brânză, fructe, carne tocată, cașcaval etc.)
Ingrediente:
- 15 foi de clătite (după rețeta clasică: 10 ouă, 1litru de lapte, un pahar de făină, 2 linguri de zahăr, o lingură de unt topit sau ulei, un praf de sare)- un borcan 700 ml de vișini în sucul lor;- 300 ml de frișcă 30 %;- 50 gr de zahăr pudră;- 50 gr. de ciocolată neagră;
- pentru decor fructe, frunze de mentă.
Mod de preparare:
Începem prin a bate frișca și zahărul pudră la vitează mare,până se întărește. Pe fiecare foaie de clătită se aranjează în rând la mijloc vișinile bine scurse de suc, se rulează strâns. Se aranjează pe un platou cinci rulouri în rând, se unge cu frișcă, următorul rând din patru, apoi trei, două, și unu toate rândurile se ung cu frișcă.
Se decorează cu ciocolată rasă, fructe și mintă. Se dă la rece pentru o oră.
SĂ AVEȚI POFTĂ!
Este cel mai iubit desert la noi în familie, sărbătorile sunt mai colorate cu acest desert usor și fin iubit de copii, dar și de cei mai mărișori. Am început să fac clătite cred că de prin clasa 6, mama mi-a pregătit aluatul, apoi am învățat să le fac singură. Pentru a le umple avem atâtea varietăți (brânză, fructe, carne tocată, cașcaval etc.)
Ingrediente:
- 15 foi de clătite (după rețeta clasică: 10 ouă, 1litru de lapte, un pahar de făină, 2 linguri de zahăr, o lingură de unt topit sau ulei, un praf de sare)- un borcan 700 ml de vișini în sucul lor;- 300 ml de frișcă 30 %;- 50 gr de zahăr pudră;- 50 gr. de ciocolată neagră;
- pentru decor fructe, frunze de mentă.
Mod de preparare:
Începem prin a bate frișca și zahărul pudră la vitează mare,până se întărește. Pe fiecare foaie de clătită se aranjează în rând la mijloc vișinile bine scurse de suc, se rulează strâns. Se aranjează pe un platou cinci rulouri în rând, se unge cu frișcă, următorul rând din patru, apoi trei, două, și unu toate rândurile se ung cu frișcă.
Se decorează cu ciocolată rasă, fructe și mintă. Se dă la rece pentru o oră.
SĂ AVEȚI POFTĂ!
Comentarii
Trimiteți un comentariu