Panna cotta cu căpșuni

Panna cotta cu căpșuni







Să profităm din plin de căpșunele care ”ne fac din ochi” la fiecare colț. Este un desert ușor și răcoritor, numai bun pentru o zi însorită. La capitolul desert mai am de lucrat, dar încerc să-mi bucur familia cu ceva dulcișor, cei drept mai rar.

Pentru a pregăti un astfel de deliciu avem nevoie de:




- 300 ml de lapte;
- 200 ml de frișcă lichidă de 20 %;
- un pachețel de gelatină;
- 2 linguri de zahăr pudră;
- 3 linguri de zahăr brun,
- 500 gr de căpșuni proaspete;

- 50 ml de apă;
- pentru decor am folosit frunze de mintă verde.

Să trecem la treabă 

1. Pentru început punem gelatina la înmuiat în apă (respectăm pașii descriși pe etichetă);
2. Punem la foc laptele, frișca și zahărul pudră, compoziția nu se fierbe doar se aduce până în punctul de fierbere;
3. La compoziția de lapte și frișcă răcită se adaugă gelatina hidratată în apă, se amestecă se toarnă în pahare (într-un bol cu doi cm mai mare se pune paharul înclinat). Paharele se dau la frigider pentru două ore.
4. Între timp pregătim sosul de căpșuni, într-o cratiță punem la foc mediu căpșunele (spălate și curățite de codițe) și zahărul brun, se fierbe sosul 2-3 min, apoi pasăm totul fin cu un blender;
5. După scoatem paharele din frigider și adaugăm sosul de căpșuni pe care l-am lăsat să se răcească. Se servește imediat sau se dă la frigider.
6. Se decorează cu căpșuni și frunze de mentă.





POFTĂ MARE!

Comentarii

Postări populare