Salată rusească ”ȘUBA”
Salată rusească ”ȘUBA”
Foarte rar folosesc maioneza, însă câteodată îmi vine
pofta de salata rusească ”Șuba”, este o salată nelipsită la sărbători pe mesele
moldovenilor. Mă strădui să o pregătesc în zilele de weekend pentru prânz. Este
destul de consistentă, am înlocuit odată maioneza cu iaurt grecesc, dar nui
acelaș gust. Cel mai important în gustul desăvârșit al acestei salate este succesiunea
straturilor de legume, maioneza nu se tasează, deci salată rămâne pufoasă și
aerată.
Rețeta clasică constă din:
-
4
cartofi de mărime medie;
-
2
sfecle roșii;
-
2
morcovi;
-
2-3
ouă;
-
o scrumbie
murată, slab sărată;
-
un praz
partea verde;
-
maioneză,
o cutie de 300 gr;
Mod de preparare: Toate legumele și ouăle se fierb, se curață de coajă. Scrumbia se curăță, se
scot toate oasele și pielea, se taie cuburi. Pe un platou destul de mare, se dă
prin răzătoare primul strat - 2 cartofi, după care adaugăm maioneză, scrumbia,
prazul, morcovul, sfecla roșie, maioneză apoi iar 2 cartofi (aici și toată
șmecheria mea nu-mi place când este sfecla ultimul strat să nu fie prea roșie).
Peste cartofi iar un pic de maioneză, ouăle fierte, se decorează cu mărar.
Poftă mare!
Multumim!
RăspundețiȘtergereCu plăcere!!!
RăspundețiȘtergere