Tartă cu sparanghel și frișcă

Tartă cu sparanghel și frișcă





Atunci când citești sau auzi cuvântul ”Tartă”, te gândești la aluat. Însă eu vreau să vă propun o alternativă sănătoasă pentru acest deliciu. Poate fi consumată atât la micul dejun, cât și o cină ușoară de vară. Sparanghelul se găsește la moment în toate rețelele comerciale și piețe. Pentru a găti această tartă avem nevoie de:



- o legătură de sparanghel;
- 4-5 ouă;
- 200 ml de frișcă slabă 10%;
- 100 gr. telemea;
- cîteva roșii uscate cu tot cu ulei;
- sare și piper;
- pentru decor am folosit  frunze de rucolla și capere;

Mod de preparare:

Sub jet de apă rece spălăm sparanghelul, înlăturăm partea lemnoasă de la bază. Punem o cratiță la foc cu apă și puțină sare pentru a blanșa (opări) sparanghelul doar un minut. În uleiul de la roșii călim un pic sparanghelul sub capac. Între timp cu un tel batem ouăle, frișca cu un praf de sare și piper. Dacă telemeaua este sărată se pune în apă fierbinte pentru câteva minute să iasă sarea. Într-o tavă mijlocie unsă cu un pic de unt turnăm compoziția de ou și frișcă, după care aranjăm sparanghelul, bucățele de telemea și roșiile uscate. Se dă la cuptorul preîncălzit 200 C, pentru 35 min, se formează o crustă aurie. 
Se decorează cu piper colorat măcinat, rucolla și capere, însă la acest capitol se poate de folosit toată imaginația voastră. 

POFTĂ BUNĂ!



Comentarii

Postări populare