Carne de miel în marinadă de leuștean
Carne de miel în marinadă de leuștean
Istoria celui mai gustos miel făcut vreodată, eram la țară ”mirodenii sofisticate” nu aveam de unde lua, deci am făcut cu ce am găsit prin gradină și cămara mamei. Atât de gustos s-a primit, deja de câteva ori am pregătit această rețetă.
Indrediente:
- Carne de miel 4 kg;
- o legătură de leuștean;
- o ceapă mare;
- o legătură de usturoi tânăr;
- 50 ml de ulei de măsline;
- sare și piper după gust;
- opțional o legătură de sparangel și câteva roșii cerry.
Mod de preparare:
Atenție mare la carne, se spălă bine și se înlătură grăsimea din interiorul cărnii, se scurge bine de apă și sânge. Între timp pregătim marinada, într-un robot sau mașină de tocat carnea se mărunțește leușteanul, ceapa și usturoiul la care se adaugă uleiul, sarea și piperul. Fiecare bucată de
carne se unge cu marinada obținută, se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore (sau peste noapte). Se coace în rolă la 200 C timp de 2,5 ore acoperită cu hârtie de copt, sau în pachet de copt.
Într-o tigaie călim roșiile cerry și sparangelul în puțin ulei și un cățel de usturoi sub capac. Mare succes a avut cărnița.
Să aveți poftă !
Istoria celui mai gustos miel făcut vreodată, eram la țară ”mirodenii sofisticate” nu aveam de unde lua, deci am făcut cu ce am găsit prin gradină și cămara mamei. Atât de gustos s-a primit, deja de câteva ori am pregătit această rețetă.
Indrediente:
- Carne de miel 4 kg;
- o legătură de leuștean;
- o ceapă mare;
- o legătură de usturoi tânăr;
- 50 ml de ulei de măsline;
- sare și piper după gust;
- opțional o legătură de sparangel și câteva roșii cerry.
Mod de preparare:
Atenție mare la carne, se spălă bine și se înlătură grăsimea din interiorul cărnii, se scurge bine de apă și sânge. Între timp pregătim marinada, într-un robot sau mașină de tocat carnea se mărunțește leușteanul, ceapa și usturoiul la care se adaugă uleiul, sarea și piperul. Fiecare bucată de
carne se unge cu marinada obținută, se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore (sau peste noapte). Se coace în rolă la 200 C timp de 2,5 ore acoperită cu hârtie de copt, sau în pachet de copt.
Într-o tigaie călim roșiile cerry și sparangelul în puțin ulei și un cățel de usturoi sub capac. Mare succes a avut cărnița.
Să aveți poftă !
Comentarii
Trimiteți un comentariu