Plăcintă ”Boierească” cu brânză

Plăcintă ”Boierească” cu brânză 




Timpul e prea scurt în zilele noastre, de aceia pentru a pregăti această bunătate am ales aluatul filo din comerț, în schimb brânza este pregătită de mine din 6 litri de lapte s-a primit în jur de un kg.

Pentru plăcinta noastră ”Boierească” avem nevoie de: 

- 1 kg de brânză de vaci;
-  foi filo de plăcinte 10 buc, în jur de jumătate de pachet;
-  6 ouă;
- 200 ml de smântână de 15-20 %;
-  sare după gust, un cub de unt pentru a unge hârtia de copt;
-  o lingură de susan alb pentru decor.

Mod de preparare:
Se amestecă brânza cu trei ouă, se potrivește de sare, smântâna se bate cu celelalte  ouă și un praf de sare. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu diametrul de 24 cm (hârtia se unge cu puțin unt). Se iau două foi de plăcintă și se ung cu compoziția de smântână, se presoară brânză pe toată suprafața, se rulează și se așează în tavă, se repetă cu celelalte foi și brânza. La final se toarnă toată compoziția rămasă de smântână și ou, se decorează cu susan alb. Se coace plăcinta la 200 Grade  timp de 30-35 min la poziția de mijloc a cuptorului, pentru a se coace uniform.







POFTĂ MARE!

Comentarii

Postări populare