Prăjitură din brânză și sos de vișini

Prăjitură din brânză și sos de vișini



Copii sunt greu de convins să mănânce brânză de vaci, însă cu așa o prăjitură veți avea un mare succes. Este atât de fină și gustoasă cu puține calorii, deoarece am folosit puțin zahăr. 

Ingrediente:

- 1 kg de brânză proaspătă de vaci;
- 6 ouă;
- 100 ml de frișcă lichidă de 20 %,
- 3 linguri de făină;
- 3 linguri de zahăr, de preferință brun;
- coaja răsă de la un lime, sau lămâie;
- o lingură de fistic mărunțit;
- un praf de sare.

Sosul :

- 500 gr. de vișini;
- 2 linguri de zahăr;
- o linguriță de suc de lime;

Mod de preparare:

Se mixează fin brânza cu praful de sare, zahărul și frișca, treptat se adaugă câte un gălbenuș, se primește o masă pufoasă, se adaugă coaja de lime. Se cern cele trei linguri de făină, cu mișcări ușoare se încorporează în masa de brânză.  Separat se bat bine albușurile după care se adaugă la compoziția obținută. Într-o tavă detașabilă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin unt se toarnă compoziția. Se coace prăjitura la 185 grade C timp de o oră, se stinge cuptorul însă prajitura se lasă  până se răcește. 
Sosul de vișini - se scot sâmburii de la vișini, se amestecă cu zahărul. Într-o cratiță se pun vișinile la foc, se fierb în jur de 15 mim după care se adaugă sucul de lime, se mai fierbe cîteva min, și se pasează fin cu blenderul.
Iubitorii de dulce pot adăuga mai mult zahăr, pentru sos putem folosi și alte fructe de sezon sau gem.


Se servește prăjitura rece cu sosul cald de vișini,  se decorează cu fistic mărunțit. 



POFTĂ MARE!

Comentarii

Postări populare