Ruladă din dovlecei și sos de iaurt
Ruladă din dovlecei și sos de iaurt
Profităm din plin de legumele de sezon, pentru acest sfârșit de săptămână vă propun o ruladă absolut delicioasă din dovlecei cu sos de iaurt.
Pentru aceasta avem nevoie de următoarele ingrediente:
- ouă 5 buc;
- făină 4 linguri;
- telemea sărată de vaci sau oaie - 150 gr;
- roșii uscate - 50 gr sau roșii proaspete 3 bucăți;
- usturoi o căpățină;
- mărar o legătură, câteva frunze proaspete de spanac;
- 100 ml de iaurt natur;
- sare și piper;
- o lingură de ulei.
Mod de preparare:
Se dă prin răzătoare dovlecelul, se adaugă sare după gust, după care se scurge bine de zeama care se lasă. La dovlecelul scurs se adaugă făina, ouăle, piper boabe proaspăt măcinat, se omogenizează. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se toarnă toată compoziția în tavă, se nivelează. Se coace la cuptorul preîncălzit la 200 Grade timp de 30 -35 min, la început se coace la poziția de jos a cuptorului 10-15 min, apoi se ridică la poziția de sus.
Între timp pregătim umplutura, se dă prin răzătoarea mică brânza, se taie cuburi roșiile uscate (dacă folosim roșii proaspete se taie rondele subțiri). Mărarul, usturoiul și spanacul se mărunțește fin.
Se scoate blatul din cuptor se răstoarnă pe o bucată de hârtie de copt, se lasă să se răcească puțin.
Se presoară pe blat brânza, verdeața, usturoiul și roșiile, se rulează și se învelește în hârtie. se dă la frigider pentru cel puțin o oră să se lege.
Se servește cu sos de iaurt, usturoi și mărar.
POFTĂ MARE!
Comentarii
Trimiteți un comentariu