Cannelloni din vânătă cu cașcaval
Cannelloni din vânătă cu cașcaval
Momentul cela când vrei ceva bunișor, dar fără a atenta la siluetă. Tot mai des se vorbește despre combinația corectă a alimentelor, ei să știți că legumele cu cașcaval încă nu a dăunat nimănui.
- 2 vinete medii;
- 200 gr. de cașcaval tare răzuit sau 200 gr. mozzarella;
- 5-6 roșii decojite;
- 3-4 căței de usturoi;
- ulei de măsline -2 linguri, frunze de dafin, o liguriță de oregano, sare și piper.
MOD DE PREPARARE:
Pentru început feliem vinetele, grosimea în jur de 4-5 mm, se pun în apă sărată pentru 10 min, în așa mod se elimină solanina (amărăciunea din vinete). Apoi se coc în cuptor feliile pe grătat sau tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei (15-20 min), se scot și se lasă să se răcească, astfel se scurge puțin de suc din ele.
Între timp călim usturoiul în ulei de măsline, se adaugă roșiile decojite și mărunțite, frunze de dafin se lasă la foc mic pentru 10 min. La final se condimentează după gust cu oregano sare și piper.
Pe fiecare felie de vânătă se pune câte o lingură de cașcaval ras (sau o felie de mozzarella), se rulează și se asează într-o tavă pentru copt. Se toarnă toată compoziția de roșii, se dă la cuptor pentru 20-25 min la 190 grade C. Se ornează cu pătrunjel tocat, se servesc cannelloni reci, sunt un deliciu în plin sezon al legumelor.
POFTĂ MARE:
Comentarii
Trimiteți un comentariu