Pastrama de porc la cuptor!

Pastrama de porc la cuptor 


Țin minte în copilărie cand mama ne făcea ”bătute de porc” sau cum zice tatăl meu ”carne chinuită”, e gustoasă bătuta, dar prea multă grăsime și încă prăjită.  Între timp am încercat să evit tot cei prăjit și am ajuns să fac pastrama de casă.

Ingrediente: 
- Fileu de porc - 1 kg;
- Coajă de ceapă;
- Sare, pirer boabe colorat, o lingură ulei de măsline.









Mod de preparare: 

Se spală carnea și se pune pe un șervet să se absoarbe apa. Se sărează, pipărează se daugă uleiul, se lasă la macerat pentru două ore. Se coace la cuptor în pachet de copt unde se adaugă și cojile de ceapă  timp de 2 ore și 30 min la 180 Gr (coaja de ceapă îi dă o culoare roșietică și o aromă fină ). 

Se servește atât caldă cât și rece, alături de o salată de crudități sau sos de roșii!

PS. Nu stiu dacă se combină cu lichiorul de piersici, dar a fost bun!


POFTĂ MARE! 

Comentarii

Postări populare