Rață coaptă cu ghimbir și gutui caramelizate

Rață coaptă cu ghimbir și gutui caramelizate



Vin sărbătorile, vin sărbătorile!!! Ei și ce fel de sărbătoare fără o rață aromată și rumeoră. 
Mediul on-line abundă în rețete pentru masa de Crăciun, însă eu am creat una specială în care am adăugat un pic de magie.

INGREDIENTE:












- Rață o bucată;
- Gutui două buc;
- Un măr verde;
- Două linguri de gimbir ras;
- Două linguri de sos de soia;
- O lingură de ulei de măsline;
- Mix piper colorat;
- puțină sare, deoarece sosul de soia e destul de sărat;
- O linguriță de zahăr brun, un cub de unt.



MOD DE PREPARARE: 












Ar fi trebuit să încep cu sacrificarea raței, dar pentru aceasta am niște părinți minunați care se ocupă de aceasta etapă și pentru asta le mulțumesc.
După ce se spală bine carnea se pune la scurs, între timp pregătim marinada din sosul de soia, uleiul, ghimbirul ras, sarea si mixul de piper. Carnea se lasă la marinat pentru o oră.
Cuptorul se încălzește pană la 200 Grade, umplem rața cu un gutui feliat și mărul verde întreg. Se coace carnea în pachet de copt timp de o oră la 200 Grade, după care coboram temperatura la 170 și mai lăsăm la copt o oră și jumătate (depinde de carne, se controlează cu cutitul).
Al doilea gutui se caramelizează în unt și zahăr.
Acest preparat va fi vedeta mesei de Craciun.

Sărbători luminate și bogate alături de cei dragi!!!



POFTĂ MARE!!!





Comentarii

Postări populare