Cușcuș cu ton și legume

Cușcuș cu ton și legume 


Acest aliment a apărut în meniul nostru prin 2013, după o vacanță în Grecia unde am și gustat pentru prima dată și mea plăcut. Cel mai des îl găsesc la serviciu doar cu ton, însă acasă am încercat mai multe varinte, poate fi servit la cină sau pranz.

INGREDIENTE: 

1. Cușcuș - 100 gr plus 100 ml de apă;
2. Ton din conservă - 100 gr;
3. Roșii uscate păstrate în ulei și usturoi - 5 buc;
4. Broccoli 5-6 buchețele
Pentru decor am folosit creveți, frunze de valeriană și ruccola.





MOD DE PREPARARE :

Peste cușcuș turnăm apă clocotită, se învelește cu un prosop și îl lăsăm să se umfle frumos în jur de 5-7 min, foarte important apă deasupra cuscus-ului nu trebuie să fie mai mult de două degete . Între timp se blanșeză broccoli cu apă clocotită  după care se clătește cu apă rece, în așa fel se păstrează culoarea verde .






Se amestecă într-un bol cușcuș-ul cu celelalte ingredinte, cu ajutorul unui inel culinar se aranjeză pe platou.
Cușcuș-ul este unul din cele mai sănătoase produse pe bază de cereale, sub formă de granule din grâu dur, acesta conține minerale, fibre și vitamine, așa că vă recomand să îl includeți în meniul vostru.





POFTĂ BUNĂ!!! 



Comentarii

Postări populare