Ficat de pui cu becon și cartof dulce

Ficat de pui cu bacon și cartof dulce



Acel moment  când vrei ceva bun, dar nu știi ce, deschizi frigiderul și cauți prin el. Se primesc niște rulouri minunate din ficat învelite în bacon (datorită grăsimii din bacon, ficatul se primește suculent și foarte gustos). Se gătește foarte ușor, te poate salva în cazul în care organizezi o întâlnire spontană.
Deci să trecem la treabă, pentru 3 porții avem nevoie de următoarele


INGREDIENTE:

- 0,5 kg de ficat de pui sau curcan;
- 250 gr de bacon feliat foarte subțire;
- un cartof dulce în jur de 500 gr;
- 2 linguri  ulei de măsline, o lingură de sos de soia;
-  o linguriță de adjică (eu am folosit din comerț);
- piper boabe colorat,  o frunză de dafin.




MOD DE PREPARARE:

1. Se spală bine ficatul și se taie în două, apoi se pune la fiert  în apă cu un praf de sare și o frunză de dafin, se fierbe în jur de 5-7 min.
2. Cartoful dulce se curăță și se taie în bucăți mășcățele, se amestecă cu o lingură de ulei și un praf de sare și piper măcinat, îi lăsăm să se odihnească.


3. Între timp facem un sos din o lingură de ulei, sosul de soia, adjica și piper măcinat, la această compoziție se adaugă ficatul fiert și clătit cu apă rece.


4. Pe o tavă cu hîrtie de copt (nu se unge cu nimic) se pun cartofii.
5. Pe fiecare felie de bacon se așează la margine câte o bucată de ficat și se rulează strâns, se pun peste cartofi.

6. Se dă la cuptor pentru 25-30 min la temperatura de 180 grade. În cazul în care cartoful nu este gata, atunci luăm doar ficatul și mai lăsăm 10 min la cuptor. Preparatul se servește cald.

SĂ AVEȚI POFTĂ






Comentarii

Postări populare