Friptură de iepure în vin alb și frișcă
Friptură de iepure în vin alb și frișcă
Cărnița de iepure are cel mai mic nivel de colesterol, grăsimi saturate și calorii, are un procent ridicat de proteine ușor de digerat. Important să fie crescută cu grijă și mancare sănătoasă la țară.
Pentru a pregăti o friptură fragedă și aromată avem nevoie de următoarele
INGREDIENTE:
- un iepuraș de casă în jur de 2 kg;
- 200 ml de vin alb;
- 150 ml de frișcă lichidă 20%;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o crenguță uscată de rozmarin (se poate și proaspăt);
- sare, piper boabe colorat, 2 frunze de dafin.
MOD DE PREPARARE:
Carnea se spală bine și se pune la scurs, adaugăm sare și puțin piper măcinat. Într-un ceaun punem la prăjit carnea în cele două linguri de ulei ”de ce ceaun” să nu stropim tot în jur. Se scoate carnea pe hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul. Din ceaun aruncăm tot ce rămâne după prăjit și spălăm. Se aranjează carnea în ceaun adaugăm crenguța de rozmarin și frunzele de dafin, turnăm vinul alb.
Se fierbe la foc mic sub capac în jur de 35-40 min. Se ia capacul și se mai fierbe 5-10 min pînă se evaporă tot vinul, după care adaugăm frișca lichidă și se dă în clocot. Se potrivește de sare și piper.
Se servește cu o salată de crudități sau cu mămăligă, depinde în ce parte a zilei.
POFTĂ MARE!!!
Pentru a pregăti o friptură fragedă și aromată avem nevoie de următoarele
INGREDIENTE:
- un iepuraș de casă în jur de 2 kg;
- 200 ml de vin alb;
- 150 ml de frișcă lichidă 20%;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o crenguță uscată de rozmarin (se poate și proaspăt);
- sare, piper boabe colorat, 2 frunze de dafin.
MOD DE PREPARARE:
Carnea se spală bine și se pune la scurs, adaugăm sare și puțin piper măcinat. Într-un ceaun punem la prăjit carnea în cele două linguri de ulei ”de ce ceaun” să nu stropim tot în jur. Se scoate carnea pe hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul. Din ceaun aruncăm tot ce rămâne după prăjit și spălăm. Se aranjează carnea în ceaun adaugăm crenguța de rozmarin și frunzele de dafin, turnăm vinul alb.
Se fierbe la foc mic sub capac în jur de 35-40 min. Se ia capacul și se mai fierbe 5-10 min pînă se evaporă tot vinul, după care adaugăm frișca lichidă și se dă în clocot. Se potrivește de sare și piper.
Se servește cu o salată de crudități sau cu mămăligă, depinde în ce parte a zilei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu