Aperitiv de post cu humus și ardei copt

Aperitiv de post cu humus și ardei copt


În post cel mai dificil, cel puțin pentru mine este să pregătesc micul dejun, acest aperitiv hrănitor și colorat poate fi consumat atât dimineața cât și aperitiv la o masă festivă.

Deci, pentru aceasta avem nevoie de următoarele

INGREDIENTE:
- 2 foi de lavaș pentru rulade;
- o cutie de humus din comerț (200 gr.), sau poate fi pregătit și acasă, daca aveți timp și toate ingredientele necesare;
- 5 ardei roșii copți proaspeți sau copți și congelați din toamnă;
- o legătură de frunze de salată și o mână de frunze de spanac.



MOD DE PREGĂTIRE:

1. Frunzele de salată și spanac se spală bine cu apă rece, se lasă în dușleac să să scurgă bine, după care fiecare frunză se șterge  de apă, sau se mai lasă pe un prosop să se absorbe excesul de apă;

2. Pe fiecare foaie de lavaș se distribuie uniform câte o sută de grame de humus, apoi se adaugă frunzele de salată și spanacul, după care și  ardeiul copt.

3. Se rulează strâns lavașul cu toate ingredientele, se învelește în folie de aluminiu și se dă la frigider pentru o oră, în așa mod toate ingredientele se leagă. În cazul în care nu este timp pentru a da la frigider se fac în formă de pachețele (4 buc se primesc).


Este un aperitiv minunat pentru o masă de sărbătoare!






POFTĂ MARE!

Comentarii

Postări populare