Aperitiv de post cu humus și ardei copt
Aperitiv de post cu humus și ardei copt
În post cel mai dificil, cel puțin pentru mine este să pregătesc micul dejun, acest aperitiv hrănitor și colorat poate fi consumat atât dimineața cât și aperitiv la o masă festivă.
Deci, pentru aceasta avem nevoie de următoarele
INGREDIENTE:
- 2 foi de lavaș pentru rulade;
- o cutie de humus din comerț (200 gr.), sau poate fi pregătit și acasă, daca aveți timp și toate ingredientele necesare;
- 5 ardei roșii copți proaspeți sau copți și congelați din toamnă;
- o legătură de frunze de salată și o mână de frunze de spanac.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Frunzele de salată și spanac se spală bine cu apă rece, se lasă în dușleac să să scurgă bine, după care fiecare frunză se șterge de apă, sau se mai lasă pe un prosop să se absorbe excesul de apă;
2. Pe fiecare foaie de lavaș se distribuie uniform câte o sută de grame de humus, apoi se adaugă frunzele de salată și spanacul, după care și ardeiul copt.
3. Se rulează strâns lavașul cu toate ingredientele, se învelește în folie de aluminiu și se dă la frigider pentru o oră, în așa mod toate ingredientele se leagă. În cazul în care nu este timp pentru a da la frigider se fac în formă de pachețele (4 buc se primesc).
Este un aperitiv minunat pentru o masă de sărbătoare!
POFTĂ MARE!
Deci, pentru aceasta avem nevoie de următoarele
INGREDIENTE:
- 2 foi de lavaș pentru rulade;
- o cutie de humus din comerț (200 gr.), sau poate fi pregătit și acasă, daca aveți timp și toate ingredientele necesare;
- 5 ardei roșii copți proaspeți sau copți și congelați din toamnă;
- o legătură de frunze de salată și o mână de frunze de spanac.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Frunzele de salată și spanac se spală bine cu apă rece, se lasă în dușleac să să scurgă bine, după care fiecare frunză se șterge de apă, sau se mai lasă pe un prosop să se absorbe excesul de apă;
2. Pe fiecare foaie de lavaș se distribuie uniform câte o sută de grame de humus, apoi se adaugă frunzele de salată și spanacul, după care și ardeiul copt.
3. Se rulează strâns lavașul cu toate ingredientele, se învelește în folie de aluminiu și se dă la frigider pentru o oră, în așa mod toate ingredientele se leagă. În cazul în care nu este timp pentru a da la frigider se fac în formă de pachețele (4 buc se primesc).
Este un aperitiv minunat pentru o masă de sărbătoare!
POFTĂ MARE!
Comentarii
Trimiteți un comentariu