Legume coapte cu ulei aromat

Legume coapte cu ulei aromat 



Și în postul mare se poate de mâncat gustos și sănătos, spre fericirea noastră legume se găsesc în orice anotimp al anului. Pentru aceasta folosim  următoarele:

INGREDIENTE
1. Pentru uleiul aromat avem nevoie de: 
- 200 ml de ulei de măsline sau de floarea soarelui;
- o crenguță de rozmarin;
- usturoi, 5-6 căței;
- frunze de dafin 2 buc și câteva boabe de piper.

Se lasă uleiul împreună cu toate ingeredientele la măcerat pentru 24 ore, apoi se ține la frigider.

2. Pentru legumele coapte folosim:
- 2 vinete;
- un dovlecel sau țukini;
- 2 cepe; 
- 2 morcovi; 
- 2 ardei grași
- 200 gr. de rpșii cherry; 
- 2-3 linguri de ulei aromat, un praf de sare.
Pentru decor am folosit câteva buchețele de broccoli oprărit și semințe albe de susan.

MOD DE PREPARARE:

Modul de preparare e foarte simplu, dar cel mai important nu îți răpește mult timp. Toate legumele se spală și se lasă la scurs, se taie în cuburi mari. Se amestecă toate legumele, se adaugă uleiul și puțină sare. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se aranjează legumele, (fară roșiile cherry) într-un strat subțire, în așa fel se coc legumele uniform, se presoară cu piper prospăt măcinat. Se dă tava la cuptorul preîncălzit (200 grade) pentru 30  min poziția de jos, după care se amestecă puțin legumele. Se taie roșiile cherry în două și se adaugă peste legume. Se mai coace 20-25 min la poziția de sus a cuptorului. Se decorează cu buchețele de broccoli și susan alb, se servește cu  hrișcă fiartă, paste, mămăligă.







 POFTĂ MARE!





Comentarii

Postări populare