Păstrăv moldovenesc la cuptor

PĂSTRĂV MOLDOVENESC LA CUPTOR 

De florii se mănâncă pește, deci să fie un pește gustos și sănătos. Cel mai bun acest tip de pește este doar cu unt și sare, dar fiind post am încercat să îl pregătesc altfel și să știți că e foarte gustos.

Pentru aceasta avem nevoie de următoarele INGREDIENTE: 

- păstrăv moldovenesc 5 bucăți în jur de 1,7 kg;
- un dovlecel, un ardei gras roșu, o ceapă și 200 gr. de roșii cerry;
- 2 linguri de ulei de măsline aromat  cu usturoi și rozmarin;
- câteva felii de lămâie, o linguriță de sare și piper boabe colorat:








MOD DE PREPARARE:

Ideal ar fi să fie un pește proaspăt prins curățit și pregătit imediat, dar nu a fost să fie așa, de joi am primit comanda și a fost dat la congelator, oricum s-a primit suculent și aromat. După ce se spală bine  peștele se curăță de solzii mici ca firele de mac se pune pe un prosop de bucătărie să se scurgă. Între timp pregătim legumele ardeiul se taie cuburi mari, ceapa și dovlecelul  rondele, roșiile rămân întregi. Se amestecă legumele cu o lingură de ulei, un praf de sare și piper proaspăt măcinat.


Peștele se sărează și se unge cu uleiul aromat (rețeta este într-o postare anterioară ”legume coapte cu ulei aromat”). Fiecare pește se învelește în hîrtie de copt pe care o ud cu apă, în așa fel se lucrează ușor, se coace peștele împreună cu legumele la cuptor (în tăvi diferite) timp de 40-45 min la 200 grade.

Se decorează cu felii de lămâie și mărar.






POFTĂ MARE ȘI SĂRBĂTOARE FRUMOASĂ


Comentarii

Postări populare