Blinele din dovlecei și piept de pui
S-a început sezonul fructor și legumelor, păcat să nu ne delectăm cu ceva gustos și sănătos. În această duminică am hotărât să fac niște blinele din dovlecei.
INGREDIENTE:
- dovlecei 3 buc;
- 4 ouă;
- 0,5 kg de piept de pui;
- 2 linguri de făină;
- sare, piper boabe colorat;
- o lingură de ulei pentru a unge tava;
- o crenguță de roșii cerry.
MOD DE PREPARARE:
1. Se dă prin răzătoare dovleceii, se presoară cu puțină sare, după care se scurge bine de sucul care se lasă.
2. Carnea se spală, se lasă la scurs bine după care se taie cuburi.
3. La compoziția de dovlecei și cărniță se adaugă ouale, făina un praf de sare și piper proaspăt măcinat. Se omogenizează compoziția.
4. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei se formează blinelele cu ajutorul unei linguri.
5. Se coc în cuptorul preîncălzit la 195-200 grade timp de 35 minute la poziția de mijloc, după care se ridică sus pentru a prinde culoare, în jur de 5 min.
6. Se servesc cu legume proaspete, sau sos de roșii.
La fel pot fi servite și cu un sos de smântâna.
POFTĂ MARE
Mie nu prea mi au iesit ca in poza. Cumva s au imprastiat, lipit de foaia de copt,si ars pe dedesubt:((
RăspundețiȘtergereSalut, fac foarte des se primesc foarte gustoase, poate ati pus tava la pozitia de jos a cuptorului de s-au ars, foaia ati uns cu ulei???
Ștergere