Salată de pipote și ardei marinat




Mama mereu îmi strânge pipotele și ficatul atunci când taie mai multe păsări, cei mai bunișor pentru copii. Avem marele noroc de părinții la țară care ne cresc păsări, pentru asta le MULȚUMESC și le doresc sănătate.

Pentru a pregăti această salată avem nevoie de următoarele 

INGREDIENTE:
- 500 gr. de pipote (se poate de folosit și pipote din comerț);
- 2 ardei grași;
- ceapă roșie o buc, un fir de ceapă verde;
pentru marinadă 
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o lingură de oțet de mere;
- o frunză de dafin;
- o linguriță mică de zahăr brun. 
- un praf de sare și piper boabe.




MOD DEPREPARARE

1. Se spală bine pipotele se înlătură grăsimea, se pun la fiert, când apare spuma arunc prima apă și adaug alta curată, după care adaug  o frunză de dafin, sare și boabe de piper. Se fierb în jur de o oră și jumătate, se controlează cu un cuțit să fie bine fiartă carnea. 

2. Într-o cratiță se adaugă toate ingredientele pentru marinadă și se pun la fiert ardeii câteva minute. Se poate de folosit și ardei marinați din conservă.

3. Ceapa roșie se taie felii subțiri și se opărește cu apă clocotită, se lasă în jur de 5 min, după care se clătește cu apă rece. 

4. Pipotele se taie julien,  ardeiul felii în lung, se amestecă toate îngredientele se potrivește de sare și piper, suplimentar se poate de stropit cu puțin ulei. Se decorează cu piper proaspăt măcinat și ceapă verde. 





POFTĂ MARE

Comentarii

Postări populare