Conopidă gratinată la cuptor
Conopida este o legumă unică, bogată în nutrienți, conține multe vitamine și antioxidanți. Se consumă în stare prospătă - salate, supe, călită, gratinată, etc. Consumăm foarte multe legume la mic dejun, prânz și cină, încerc să gătesc cât mai sănătos, cum este și preparatul de astăzi, pentru aceasta avem nevoie de următoarele:
- o infloriscență medie de conopidă;
- 3-4 ouă (depinde de mărime);
- 200 gr. de mozzarella;
- 5a ml de frișcă;
- 5a ml de frișcă;
- 50 gr. de parmezan ras;
- un cub de unt;
- sare, piper, o frunză de dafin.
MOD DE PREPARARE:
1. Conopida se fierbe 2- 3 min în apă puțin sărătă cu o frunză de dafin și cîteva boabe de piper.
2. O tavă de copt se unge cu cubul de unt, se așează buchețelele de conopidă, mozzarela se taie felii și se așează printre conopidă.
3. Ouălele se bat un un praf de sare și frișca la care se adaugă jumătate din parmezan. Se toarnă toată compoziția peste conopidă.
4. Se dă la cuptorul preîncălzit la 190 Gr. pentru 20-25 min, după se presoară parmezanul rămas și se mai dă la cuptor, poziția de sus pentru 5 min., să prindă culoare, se decorează cu verdeață și roșii uscate sau roșii cherry.
POFTĂ MARE SĂ AVEȚI!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu