Salată cu pere caramelizate și răchițele!


Toamna și roadele ei bogate ne surprinde, astăzi vreau să vorbim despre pere și beneficiile lor. Perele sunt printre fructele mele preferate, sunt bogate în fibre, acizi organici fier și vitamina C, cel mai important se găsesc în comerț anul împrejur. Ador combinația dintre pere și brânzeturi, le consum la micul dejun în salate mmmmmmm le ador.

Deci, să pregătim o salată deliciosă și aromată, pentru aceasta avem nevoie de următoarele

INGREDIENTE:

- 200 gr. mix de salată (rucola, iceberg, frunze de salată, spanac etc.);
- 2 pere;
- 100 gr de răchițele uscate;
- 50 gr. de parmezan;
- un cub de unt, o lingură de frișcă, o linguriță de zahăr brun.
- sos balzamic, mix de piper boabe.

MOD DE PREPARARE:
1. Răchițelele se spală și se pun în apă călduță;
2. Perele se spală, se taie felii, într-o tigaie se topește untul, se adaugă zahărul se omogenizează,  apoi  perele, se călesc 2 min după care se adaugă frișca se mai lasă la foc până perele devin moi de culoarea caramelei.

3. Pe 2 farfurii se distribuie mixul de salată (am folosit rucola și iceberg), se adaugă perele fierbinți caramelizate, răchițele (scurse) și parmezanul la final stropim cu sos balzamic și piperul proaspăt măcinat. Se servește cu un pahar de vin alb, cel mai important nu ne răpește mult timp pentru a pregăti această salată.



POFTĂ MARE!


Comentarii

Postări populare