Brioșe aperitiv din dovlecei
Brioșe aperitiv din dovlecei
Spre fericirea noastră găsim legume tot anul împrejur, legumele la mine sunt mereu în capul mesei. Încerc să le gătesc cât mai sănătos, exclud procesul de prăjire și mă stărui să nu fac ”combinații trăsnite”. Dovleceii gătiți în așa mod sunt foarte suculenți și gustoși, pentru aceste brioșe avem nevoie de următoarele:
INGREDIENTE:
- 4 dovlecei;
- 4 ouă;
- 200 gr. brânză dulce de vaci sau (150 gr mozzarella);
- 2 legături de verdeață (ceapă verde și mărar);
- 2 linguri de făină;
- 50 gr. fulgi de parmezan;
- un cub de unt, sare și piper boabe colorat.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Dovleceii se dau prin răzătoare, se sărează și se scurg de surplusul de lichid;
2. Se amestecă toate ingredientele, se condimentează cu piper proaspăt măcinat, sare nu mai adăugăm, parmezanul e destul de sărat;
3. Se încălzește cuptorul la 190 Gr;
4. Formele de brioșe se ung cu unt, la care se adaugă câte o lingură din compoziția dată;
5. Se coc la 190 Gr. timp de 30-35 (depinde de cuptor), poziția din mijloc.
Se servesc cu adjică, smântînă sau sos pesto, deasupra mai radem puțin parmezan.
POFTĂ BUNĂ!
Comentarii
Trimiteți un comentariu