Aripioare de pui în marinadă de portocale
Aripioare de pui în marinadă de portocale!!!
Sărbătorile se apropie cu pași grăbiți, în această perioadă tot ce se pregătește are o notă de magie. Mirosul de portocale a invadat toate bucătăriile, se consumă la greu, deci să adaugăum sucul de portocale într-o marinadă dulce.
INGREDIENTE:
- 2 kg de aripioare;
- sucul de la o portocală mare;
- 3 linguri ulei de măsline;
2 pentru marinadă, una se unge hartia de copt;
- 3 lingruri de miere lichidă
(2 în marinadă, una pentru a unge aripioarele);
- o lingură sos de soia;
- o lingură sos dulce de ardei,
sau fulgi de ardei dulce;
- o lingură condimente pentru pui,
eu folosesc ”Fuchs”;
- mix sare de Himalaya si piper boabe.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se spală bine carnea în câteva ape, se pune la scurs;
2. Se face marinada din ingredientele sus-numite, se potrivește de sare după gust, carnea se lasă să se marineze cel puțin o oră;
3. Se încălzește cuptorul la 190 Gr., se unge hîrtia de copt cu o lingură de ulei de măsline, se așează aripioarele;
4. Se coc în cuptorul preîncălzit la poziția din mijloc timp de 30-35 min, cu lingura de miere rămasă se ung aripioarele deja coapte, se mai dau în cuptor 5-7 min pentru a prinde culoare aurie. Se servesc alături de o salată de crudități sau un sos dulce-acrișor.
SĂ AVEȚI POFTĂ!!!
INGREDIENTE:
- 2 kg de aripioare;
- sucul de la o portocală mare;
- 3 linguri ulei de măsline;
2 pentru marinadă, una se unge hartia de copt;
- 3 lingruri de miere lichidă
(2 în marinadă, una pentru a unge aripioarele);
- o lingură sos de soia;
- o lingură sos dulce de ardei,
sau fulgi de ardei dulce;
- o lingură condimente pentru pui,
eu folosesc ”Fuchs”;
- mix sare de Himalaya si piper boabe.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se spală bine carnea în câteva ape, se pune la scurs;
2. Se face marinada din ingredientele sus-numite, se potrivește de sare după gust, carnea se lasă să se marineze cel puțin o oră;
3. Se încălzește cuptorul la 190 Gr., se unge hîrtia de copt cu o lingură de ulei de măsline, se așează aripioarele;
4. Se coc în cuptorul preîncălzit la poziția din mijloc timp de 30-35 min, cu lingura de miere rămasă se ung aripioarele deja coapte, se mai dau în cuptor 5-7 min pentru a prinde culoare aurie. Se servesc alături de o salată de crudități sau un sos dulce-acrișor.
SĂ AVEȚI POFTĂ!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu