Aripioare de pui în marinadă de portocale

Aripioare de pui în marinadă de portocale!!!


Sărbătorile se apropie cu pași grăbiți, în această perioadă tot ce se pregătește are o notă de magie. Mirosul de portocale a invadat toate bucătăriile, se consumă la greu, deci să adaugăum sucul de portocale într-o marinadă dulce.

INGREDIENTE: 
- 2 kg de aripioare;
- sucul de la o portocală mare; 
- 3 linguri ulei de măsline;
2 pentru marinadă, una se unge hartia de copt;
- 3 lingruri de miere lichidă
(2 în marinadă, una pentru a unge aripioarele);
- o lingură sos de soia;
- o lingură sos dulce de ardei,
sau fulgi de ardei dulce;
- o lingură condimente pentru pui, 
eu folosesc ”Fuchs”;
- mix sare de Himalaya si piper boabe.

MOD DE PREGĂTIRE: 

1. Se spală bine carnea în câteva ape, se pune la scurs;
2. Se face marinada din ingredientele sus-numite, se potrivește de sare după gust,  carnea  se lasă să se marineze cel puțin o oră;
3. Se încălzește cuptorul la 190 Gr., se unge hîrtia de copt cu o lingură de ulei de măsline,  se așează aripioarele;
4. Se coc în cuptorul preîncălzit la poziția din mijloc timp de 30-35 min, cu lingura de miere rămasă se ung aripioarele deja coapte, se mai dau în cuptor 5-7 min pentru a prinde culoare aurie. Se servesc alături de o salată de crudități sau un sos dulce-acrișor.








                        SĂ AVEȚI POFTĂ!!!

Comentarii

Postări populare