FETTUCCINE ”Quattro formaggi”
Fettucine Quattro formaggi!
Din fiecare călătorie mă întorc cu multe poze, impresii și desigur încerc să ”fur” secrete din bucătăria lor. Vara aceasta am avut marele noroc să vizităm Italia, o țară frumoasă cu tradiții și desigur bucate gustoase!!!
Deci, să revenim în Italia imaginar și să gătim niște paste absolut delicioase. Pentru două porții avem nevoie de următoarele INGREDIENTE!!!
- 100 gr. de mozzarella;
- 50 gr. de parmezan;
- 50 gr. cașcaval ”Brie” albastru;
- 50 gr. cașcaval ”Cammembert” ;
- 2 linguri mari frișcă de 20 % grăsime.
Pentru decor am folosit miez de nucă, piper boabe colorat.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se pune la foc o oală cu apă și un praf de sare. Se fierb pastele 6 min, exact cât scrie pe cutia de paste;
2. Între timp se pune la topit în tigaie frișca și toate tipurile de cașcaval pentru un minut, (parmezanul doar jumătate) se macină puțin piper;
3. Se scurg pastele de apă și se adaugă în tigaie la cașcavalul topit, se omogenizează;
4. Se decorează cu miezul de nucă un pic uscat în tigaie, se presoară parmezanul rămas și piper proaspăt măcinat;
5. Se servesc pastele calde, offffff ce bunătate!!!
POFTĂ MARE!!!
P.S Se poate de experimentat și cu alte tipuri de cașcaval, cu condiția că păstrăm cașcavalul ”Brie” sau alt tip de cașcaval cu mucegai albastru.
Comentarii
Trimiteți un comentariu