Pateu din ficat și ciuperci



Nu știu cum la alții, dar la noi în casă produsele procesate din comerț nu își găsesc locul pe masa, de aceea mă stărui să gătesc eu pentru cei dragi.
Ficatul de pui este sărac în calorii și bogat în nutrienți, vitamine: Complexul vitaminei B, C, A, Zinc, Fier, Cupru.
Pentru a pregăti un pateu fin și aromat avem nevoie de următoarele,




INGREDIENTE: 
1.  ciuperci albe shampinion 1kg;
2. ficat de pui sau (curcan, rață, gîscă) - 700 gr, am folosit de pui;
3. ceapă albă - 4 bucăți mari în jur de 500 gr;
4. un praz doar partea albă;
5. piper boabe colorat, sare și o frunză de dafin;
6. ulei de măsline - 3 linguri.




MOD DE PREGĂTIRE:

- Se spală bine ficatul și se pune la fiert cu un praf de sare și o frunză de dafin, se amestecă să nu se lipească de fundul cratiței, se fierbe în jur de 10-15 min.  Se spală bine de spumă și se lasă să se scurgă de apă;
- Într-o tigaie încăpătoare se călește ceapa feliată subțire în ulei și prazul (în jur de 2 min, se amestecă continuu), după care se adaugă ciupercile feliate, se gătesc împreună până scade toată apa de la ciuperci și se rumenesc puțin, se potrivește de sare și piper;

- La compoziția de ceapă și ciuperci se adaugă ficatul scurs, se gătesc împreună sub capac în jur de 15 min;
- Cu ajutorul unui robot de bucătărie pasăm pateul (putem folosi și mașina de tocat carne), după care se mai călește în tigaie deja mărunțit, se primește destul de mult pateu, de aceea poate fi conservat în borcănașe mici sterile, se păstrează în frigider.
Pateul poate fi consumat la mic dejun, pranz sau cină alături de o salată de varză murată, pentru decor am folosit roșii uscate și piper prospăt măcinat.
P.S Pateul se primește foarte fin, aromat cu o textură plăcută!!!






POFTĂ MARE!!!

Comentarii

Postări populare