Năut cu ciuperci!!!
Năutul este un aliment gustos și sănătos, în perioada postului poate fi consumat cu încredere, este bogat în fibre, proteine, vitamine și minerale.
Pentru a găti acest deliciu avem nevoie de următoarele
INGREDIENTE:
- 500 gr de năut uscat;
- 500 gr de ciuperci sampinion;
- 3 cepe mari, o bucată de praz;
- un morcov, piper boabe, sare, o frunză de dafin;
- 2 linguri pastă de toamate, sau 3-4 roșii în suc propriu.
- 2 linguri mari de ulei.
MOD DE PREGĂTIRE
1. Se alege cu grijă, se spală bine, se pune la hidratat peste noapte năutul cu apă rece. Dimineața se aruncă apa, se clatește și se toarnă peste năut apă fierbinte.
2. Între timp pregătim legumele, 2 cepe se taie felii și se călesc puțin în ulei, după care se adaugă ciupercile tăiate în patru, după preferințe, se călesc până se evaporă tot lichidul lăsat de ciuperci, se adaugă pasta de roșii, se potrivește de sare și piper.
3. Ceapa rămasă, prazul și morcovul se taie cuburi, se amestecă cu năutul hidratat, ciupercile călite, se adaugă frunza de dafin și cîteva boabe de piper, sare după gust.
4. Se toarnă apă fierbinte peste amestecul de năut cu legume (1,5 - 2 cm) deasupra. În cazul în care la fierbere mai este nevoie de apă, se adaugă puțină apă fiartă, se fierbe la foc mic timp de 2,5 ore.
Năutul iubește grăsimea, se poate de folosit mai mult ulei.
POFTĂ MARE și POST UȘOR!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu