Salată ”Primăvara” cu fulgi de migdale!!!


Salatele sunt la putere în această perioadă, deoarece facem mai puțină mișcare și nu e vina noastră ci a ”Carantinei” la care suntem supuși, dar nu avem ce face și ne conformăm.


Deci, INGREDIENTELE necesare pentru 2 porții: 
- 200 gr mix salată (rucolla, spanac, frunze de salată);
- un avocado copt, 2 -3 felii de lămâie;
- 100 gr de migdale decojite;
- 50 gr. de răchițele;
- sos (o lingură mare ulei de măsline, o lingură sos balzamic sau oțet balzamic, o lingură miere, mix sare de Hymalaya și piper boabe colorat sau aparte).


MOD DE PREGĂTIRE
1. Din timp punem la hidratat migdalele în apă călduță pentru 2-3 ore, sau se folosesc migdale procurate decojite sau fulgi de migdale. După ce sau hidratat bine migdalele se decojesc, se feliază sub formă de fulgi și se călesc în tigaia uscată 2-3 minute;
2. Mixul de salată se spală bine sub jet de apă rece, se lasă la scurs pe un prosop de bucătărie;
3. Răchițelele se blanșează cu apă fierbinte;
4. Avocado se decojește și imediat se stropește cu zeamă de lămâie;
5. Se distribuie pe 2 platori mixul de salată, la care se adaugă avocado felii și răchițelele, se stropește cu sosul din miere, ulei, oțetul balzamic, sare și piper, la final adaugăm  migdalele.

Este o salată ușoară și hrănitoare, recomand pentru cină!!!

POFTĂ MARE și nu uităm #STĂMÎNCASĂ



Comentarii

Postări populare