Tocăniță de ciuperci cu mămăligă!!!





Primăvara anului 2020 o trăim în casă, între timp  au înflorit caișii. Cu mare încredere și speranță ne Rugăm să trecem peste încercarea la care suntem supuși.
Ne stăruim să petrecem timpul util, în mișcare și desigur gătim ceva gustos și sănătos. Crupele de porumb, făina a fost mereu întrebuințată în alimentația multor popoare sub formă de terciuri, sarmale și desigur mămăliguță.
Apropo, făina de porumb este bogată în vitamine (A, B, C, E) minerale (potasiu, magneziu și fer),  acizi grași și fibre. 


Hai să facem o tocăniță aurie de ciuperci  cu mămăliguță, 
INGREDIENTE:
- 1 kg de ciuperci sampinion;
- o cană (200 ml)  făină de porumb;
- 4 cepe mari, în jur de 0,5 kg;
- o căpățină mică de usturoi;
- 4 linguri de ulei pentru călit;
- o lingură de ulei pentru mămăligă;
- sare și piper după gust, o frunză de dafin.






MOD DE PREGĂTIRE:


1. Ciupercile se spală bine  și se taie în patru;
2. Ceapa se feliază ”julien” în lung, se pune la călit în ulei, se rumenește puțin după care se adaugă ciupercile, frunza de dafin, se gătește până se evaporă tot lichidul care îl lasă ciupercile. Continuăm să le amestecăm până capătă o culoare aurie, adaugăm usturoiul mărunțit, se potrivește de sare și piper;
3. Între timp punem la fiert 2 căni de apă cu un praf de sare și o lingură de ulei, când apa fierbe în ploiță adaugăm făna de porumb, se amestecă cu un tel, se acopreră și se fierbe în jur de 5-7 min. Se stinge și se lasă câteva minute să se lege mămăliga, ungem un bol cu un pic de ulei și turnăm în el mămăliga, în așa fel îi dăm forma dorită;
4. Se servește cu salată de crudități, varză murată , roșii murate sau ce găsim prin cămară!!!

POFTĂ MARE!

Comentarii

Postări populare