Aperitiv din lavas cu ciuperci


Anul acesta vom avea parte de sărbători  mai liniștite în familie, vom pregăti câte ceva gustos și sănătos pentru cei dragi, pe lângă bucatele tradiționale de sărbătorile Pascale putem diversifica puțin meniul. Deci să pregătim un aperitiv gustos și foarte arătos, pentru aceasta avem nevoie de următoarele INGREDIENTE: 

- un pachet de lavaș din 8 bucăți (28 cm) 300 gr;
- un kg de ciuperci șampinion;
- 400 gr de mozzarella;
- 4 cepe medii, 2 linguri ulei de măsline, sare, mix boabe de piper;
- un mix de veredeață (spanac, ceapă verde, mărar) în jur de 100 gr;
- pentru decor se poate de folosit cîteva frunze de salată, rucola, roșii uscate;








MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se călește în ulei ceapa până la auriu, la care se adaugă ciupercile feliate subțiri, se gătește până se evaporă tot lichidul, se potrivește de sare și piper (puțin deoarece o parte din ingrediente deja au sare) se lasă să se răcească;
2. Pe o bucată de lavaș se presoară mozzarella numai la un capăt în jur de 4 cm, pe restul se pune ciuperci și mozzarella, se suprapune cu altă foaie de lavaș (la care se lasă  liberă bucata cea doar cu mozzarella), pe a doua foaie se distribuie uniform ciuperci, mozzarella și verdeață (în poză se vede bine procesul);
3. Se rulează strâns, se repetă cu celelalte foi, se primesc patru rulouri, se unge cu puțin ulei;
4. Se coace la 190 Gr. timp de 10-15 min, poziția din mijloc, doar să se topească mozzarella. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, se acoperă cu un prosop, peste care se pune un tocător și ceva greu, în așa fel se leagă bine. 




P.S din start toată compoziția se împarte în 4 părți egale.

POFTĂ MARE și SĂRBĂTORI LUMINATE!!!



Comentarii

Postări populare