Acesta este un blog culinar pentru cei care doresc să învețe să gătească sau să descopere diverse rețete
Solicitați un link
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Alte aplicații
PULPE DE CURCAN LA CUPTOR
Carnea de curcan este săracă în grăsimi și adesea este inclusă în diete, beneficiile cosumului acestui tip de carne sunt multiple. Carnea de curcan are un conținut ridicat de proteine, este o sursă bună de seleniu și Vitamina B6, în combinație cu legumele de sezon este pur și simplu divină. Combinația propusă astăzi poate fi consumată cu încredere de persoanele care sunt preocupate de un stil de viață sănătos și echilibrat. Deci, avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- 2 pulpe curcan de curte (poate fi folosită și carnea din comerț); - o legătură de sparangel, un cățel de usturoi, o linguriță ulei de măsline; - pentru marinadă (o lingură de ghimbir ras; o linguriță de paprica dulce; jumătate linguriță de sare; 2 linguri ulei de măsline; piper boabe colorat, măcinat în jur de jumătate de linguriță). Ghimbirul proaspăt poate fi înlocuit cu o linguriță de ghimbir praf, se găsește în toate rețelele de comerț. MOD DE PREGĂTIRE: 1. Carnea se spală bine, se pune la scurs și se fac căteva tăieturi pe piele, în așa fel pătrunde marinada bine în carne. Se pregătește marinada din ingredientele sus-numite, se unge carnea bine și se lasă la marinat jumătate de oră.
2. Pornim cuptorul, se încălzește pînă la 190 Grade. Carnea se coace în pungă de copt timp de 1,5 ore la 190 Gr, din start punga se înfinge cu un cuțit deasupra în 2-3 locuri, apoi se coboară temperatura la 175 Gr și se gătește încă o oră, în total 2,5 ore, poziția din mijloc. Se stinge cuptorul și se lasă pînă se răcește puțin. Dacă folosim carne din comerț timpul de coacere se reduce pănă la 1,5 ore în total, în locul pungii putem folosi hîrtia de copt deasupra. Decupăm hîrtia după mărimea vasului de copt + 2 cm, se udă cu apă pentru a înveli bine carnea și se coace după cum am menționat.
3. Între timp pregătim sparangelul, se blanșează în apă fierbinte (nu se fierbe) cu un praf de sare. Într-o tigaie adaugăm o linguriță ulei de măsline, cățelul de usturoi zdrobit apoi sparangelul scurs, se pune capacul și se gătește 2-3 min. Pentru decor am folosit frunze de salată. POFTĂ MARE!!!
P.S Mă închin pînă la pămînt în fața părinților pentru grija care o poartă nouă, să avem mereu plin frigiderul cu carne crescută la țară.
Comentarii
Trimiteți un comentariu