Salată în straturi cu pește din conservă!!!


În duminica floriilor se consumă pește, după atâtea săptămâni de post ne delectăm cu preparate gustoase din pește. În condițiile care le avem în această perioadă de criză încercăm să gătim din ce avem prin frigider, cămară în acest fel evităm ieșirea din casă fără un motiv întemeiat.

Rețeta dată are la bază o altă rețetă ”Mimoza”, dar să știți că eu evit la maxim combinațiile trăsnite și încerc să le adaptez la o variantă mai ușoară, adaug verdeață și evit maioneza.

INGREDIENTE:
3 cartofi medii;
1 morcov;
150-180 gr de pește din conservă în ulei (ton, macrou, pește roșu, scrumbie);
o bucată de praz (2 cm) partea de culoare verde;
4-5 frunze de spanac;

Ulei de măsline, piper boabe colorat, opțional o linguriță de icre roșii pentru decor.








MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se pun la fiert cartofii și morcovul în apă puțin sărată, se decojesc și se lasă la răcit complet;
2. Peștele se scoate din ulei se mărunțește (se lasă puțin ulei din conservă în jur de o lingură);
3. Un inel culinar se stropește cu puțin ulei de măsline, se dă prin răzătoare primul strat de cartofi (2 la număr) după care se adaugă jumătate din pește, următorul strat prazul feliat subțire, morcovul iar un strat de pește, spanacul feliat  apoi ultimul strat de cartof, daca doriți se mai poate de stropit cu puțin ulei. Sare nu am folosit deoarece peștele are deja sare. Am decorat cu o linguriță de icre roșii, spanac și piper boabe proaspăt măcinat. A da am uitat și o bucată de ceapă roșie.

P.S în cazul în care nu aveți inel culinar se poate de folosit un bol din sticlă.

POFTĂ MARE!!!




Comentarii

Postări populare