Friptură de iepure la cuptor


Să profităm la maxim de beneficiile cărniței de iepure crescută cu grijă la țară. Carnea de iepure este printre cele mai sănătoase, bogată în minerale și vitamine. 
Se gătește la temperatură scăzută, avem grijă să nu se usuce, deoarece este o carne slabă.
INGREDIENTELE necesare pentru această fripturică sunt:


- un iepure întreg de 2 kg;
- o ceapă mare albă;
- 2 linguri ulei de măsline;
- o linguriță condimente uscate pentru carne;
- mix sare și piper.








MOD DE PREGĂTIRE:

Pregătim marinada din ceapa feliată subțire, uleiul și condimentele, potrivim de sare și piper;
Lăsăm la marinat carnea pentru 2 ore;
Se încălzește cuptorul la 185 Gr;
Într-o tavă de copt punem carnea cu tot cu zeamă, se ia o bucată de hârtie de copt mai mare decât tava, se udă bine cu apă caldă, în așa fel putem acoperi bine carnea, sau se poate de folosit o tavă cu capac.
Se gătește timp de 2.5 ore acoperită cu hârtie la 185 Gr, poziția de mijloc a cuptorului. 






Poate fi consumată la prinz sau cină cu o salată de crudități. 

POFTĂ MARE!!!

Ador rețetele care nu necesită mult efort. 

Comentarii

Postări populare