Friptură de iepure la cuptor
Se gătește la temperatură scăzută, avem grijă să nu se usuce, deoarece este o carne slabă.
INGREDIENTELE necesare pentru această fripturică sunt:
- un iepure întreg de 2 kg;
- o ceapă mare albă;
- 2 linguri ulei de măsline;
- o linguriță condimente uscate pentru carne;
- mix sare și piper.
MOD DE PREGĂTIRE:
Pregătim marinada din ceapa feliată subțire, uleiul și condimentele, potrivim de sare și piper;
Lăsăm la marinat carnea pentru 2 ore;
Se încălzește cuptorul la 185 Gr;
Într-o tavă de copt punem carnea cu tot cu zeamă, se ia o bucată de hârtie de copt mai mare decât tava, se udă bine cu apă caldă, în așa fel putem acoperi bine carnea, sau se poate de folosit o tavă cu capac.
Se gătește timp de 2.5 ore acoperită cu hârtie la 185 Gr, poziția de mijloc a cuptorului.
Poate fi consumată la prinz sau cină cu o salată de crudități.
POFTĂ MARE!!!
Ador rețetele care nu necesită mult efort.
Comentarii
Trimiteți un comentariu