Julien cu piept de curcan și ciuperci


Julienul cu piept de pui sau curcan este iubit de foarte multă lume, este un preparat destul de consistent, de aceea trebuie să fie servit la prînz cu multe legume. Pieptul de curcan nu este numai delicios, dar este redus în grăsimi și calorii, are un număr bogat în nutrienți importanți, respectiv mi-am permis să fie combinat cu lactate (% scăzut de grăsime).


INGREDIENTELE necesare: 
- 500 gr piept de curcan sau pui; 
+ ( un praf de sare, o frunză de dafin și  cîteva boabe de piper, o ceapă mică);
- 500 gr ciuperci șampinion;
- 3 cepe medii;
- 200 ml frișcă lichidă de 10-15 %;
 - 200 gr cașcavaș tare, ras; 
- 2 linguri mari de smântînă;
- un cub de unt 30 gr+o lingură ulei de măsline;
- o lingură rasă  de făină:

MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se spală bine carnea și se pune la fiert, eu arunc prima apă, sau se strânge spuma, se adaugă o ceapă, o frunză de dafin, piper boabe și puțină sare. Carnea din comerț se gătește mai repede, cea de casă mai greu, deja se verifică când este fiartă bine;
2. Untul se împarte în două, într-o tigaie se pun la călit ciupercile, se gătesc pînă se evaporă tot lichidul. În altă tigaie sau un ceaun se călește ceapa în unt la care mai adăugăm și o lingură ulei de măsline, cînd ceapa este de culoarea aurie adăugăm ciupercile, se gătesc împreună 5-7 min;



3. Pieptul fiert și răcit se rupe în fâșii;


4. Pe o tigaie uscată se păjește făina, pînă capătă o culoare galben-aurie, la care se adaugă cîte puțin frișca lichidă, avem grijă să nu se formeze cocoloașe, la sfîrșit punem smântîna și jumătate din cașcavalul ras, se macină puțin piper;
5. Într-un vas termorezistent așezăm în straturi ceapa și ciupercile, pieptul rupt fîșii, sosul din frișcă, la care adăugăm restul de cașcaval. Se dă la cuptorul preîncălzit (190 Gr) pentru 20-25 min, poziția din mijloc. Înainte de servire se macină piper boabe colorat.

POFTĂ MARE!

P.S sare am folosit doar cînd am fiert carnea.

Comentarii

Postări populare