Julien cu piept de curcan și ciuperci
INGREDIENTELE necesare:
- 500 gr piept de curcan sau pui;
+ ( un praf de sare, o frunză de dafin și cîteva boabe de piper, o ceapă mică);
- 500 gr ciuperci șampinion;
- 3 cepe medii;
- 200 ml frișcă lichidă de 10-15 %;
- 200 gr cașcavaș tare, ras;
- 2 linguri mari de smântînă;
- un cub de unt 30 gr+o lingură ulei de măsline;
- o lingură rasă de făină:
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se spală bine carnea și se pune la fiert, eu arunc prima apă, sau se strânge spuma, se adaugă o ceapă, o frunză de dafin, piper boabe și puțină sare. Carnea din comerț se gătește mai repede, cea de casă mai greu, deja se verifică când este fiartă bine;
2. Untul se împarte în două, într-o tigaie se pun la călit ciupercile, se gătesc pînă se evaporă tot lichidul. În altă tigaie sau un ceaun se călește ceapa în unt la care mai adăugăm și o lingură ulei de măsline, cînd ceapa este de culoarea aurie adăugăm ciupercile, se gătesc împreună 5-7 min;
3. Pieptul fiert și răcit se rupe în fâșii;
5. Într-un vas termorezistent așezăm în straturi ceapa și ciupercile, pieptul rupt fîșii, sosul din frișcă, la care adăugăm restul de cașcaval. Se dă la cuptorul preîncălzit (190 Gr) pentru 20-25 min, poziția din mijloc. Înainte de servire se macină piper boabe colorat.
POFTĂ MARE!
P.S sare am folosit doar cînd am fiert carnea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu