Cannelloni cu ricota și spanac
Nu știu de ce, dar fac ce fac și iar la bucătăria italiană mă întorc. Într-o postare anterioră am menționat că anul acesta voi încerca să pregătesc rețete din toate țările în care am fost pînă în prezent.
Bucătăria italiană este una din cele mai echilibrată și colorată, unde se consumă la greu multe legume și verdețuri, ceea ce am folosit și eu în această minunată rețetă.
Deci, să facem connelloni, INGREDIENTELE necesare sunt următoarele:
- o cutie pasta cannelloni de 250 gr;
- 400 gr de ricota;
- 100 gr de mozzarella;
- 2 legături de spanac proaspăt;
- o legătură de ceapă verde;
- o lingură de smântînă:
pentru sosul de roșii:
- 10 roșii decojite;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 3 căței de usturoi;
- o linguriță mică rasă de ”Ierburi de province”;
- sare și piper.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Pentru început facem sosul, roșiile se oprăresc, se decojesc. Într-o tigaie punem la călit usturoiul în uleiul de măsline, imediat adăugăm roșiile tăiate cuburi, se potrivește de sare și piper. Se gătesc roșiile pînă se evaporă excesul de lichid, la final adăugăm jumătate din ierburile de Province;
2. Într-un robot de bucătărie mixăm frunzele de spanac (spălate și uscate), ceapa, ricota și smîntâna pînă la o consistență de pastă, la care adăugăm jumătate din mozzarella, potrivim de sare și piper;
3. Într-o tavă de copt turnăm jumătate din sosul de roșii;
4. Cu ajutorul unui poș sau o lingură cu coada lungă umplem pasta cannelloni cu crema de ricota și spanac, se așează în tavă. Deasupra turnăm restul sosului și se distribuie uniform peste cannelloni. Luăm o bucată de hârtie de copt mai mare ca tava, o udăm cu apă caldă, în așa fel se învelesc bine cannellonii (se poate de folosit și o tavă cu capac);
5. Se gătesc timp de 30-35 min la 190 Gr poziția din mijloc, se scoate hârtia sau capacul, se presoară restul de mozzarella și ierburile, se dă la cuptor care a fost stins deja, doar să se topească mozzarella. Pentru decor am folosit frunze de spanac.
Recomand de consumat la prînz cu o salată de crudități.
POFTĂ MARE, între timp răsfoim amintirile.
Bucătăria italiană este una din cele mai echilibrată și colorată, unde se consumă la greu multe legume și verdețuri, ceea ce am folosit și eu în această minunată rețetă.
Deci, să facem connelloni, INGREDIENTELE necesare sunt următoarele:
- o cutie pasta cannelloni de 250 gr;
- 400 gr de ricota;
- 100 gr de mozzarella;
- 2 legături de spanac proaspăt;
- o legătură de ceapă verde;
- o lingură de smântînă:
pentru sosul de roșii:
- 10 roșii decojite;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 3 căței de usturoi;
- o linguriță mică rasă de ”Ierburi de province”;
- sare și piper.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Pentru început facem sosul, roșiile se oprăresc, se decojesc. Într-o tigaie punem la călit usturoiul în uleiul de măsline, imediat adăugăm roșiile tăiate cuburi, se potrivește de sare și piper. Se gătesc roșiile pînă se evaporă excesul de lichid, la final adăugăm jumătate din ierburile de Province;
2. Într-un robot de bucătărie mixăm frunzele de spanac (spălate și uscate), ceapa, ricota și smîntâna pînă la o consistență de pastă, la care adăugăm jumătate din mozzarella, potrivim de sare și piper;
3. Într-o tavă de copt turnăm jumătate din sosul de roșii;
4. Cu ajutorul unui poș sau o lingură cu coada lungă umplem pasta cannelloni cu crema de ricota și spanac, se așează în tavă. Deasupra turnăm restul sosului și se distribuie uniform peste cannelloni. Luăm o bucată de hârtie de copt mai mare ca tava, o udăm cu apă caldă, în așa fel se învelesc bine cannellonii (se poate de folosit și o tavă cu capac);
5. Se gătesc timp de 30-35 min la 190 Gr poziția din mijloc, se scoate hârtia sau capacul, se presoară restul de mozzarella și ierburile, se dă la cuptor care a fost stins deja, doar să se topească mozzarella. Pentru decor am folosit frunze de spanac.
Recomand de consumat la prînz cu o salată de crudități.
POFTĂ MARE, între timp răsfoim amintirile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu