Melanzane alla parmigiana



”Melanzane alla permigiana” sau vinete gratinate la cuptor cu mozzarella.
Bucătăria Italiană este una din cele  mai bogate și variate, avem o alegere mare de produse sănătoase și accesibile. Ce îmi place mie la Italieni este că consumă foarte multe legume și verdețuri, ceea ce am folosit și eu în această rețetă minunată, foarte gustoasă și aromată.
Deci, INGREDIENTELE sunt:
- 3 vinete mari;
- 300 gr de mozzarela tare;
- roșii medii 8-9 bucăți;
- 2 linguri de parmezan răzuit; 
- o ceapă mare;
- o căpățină de usturoi;
- 4 linguri ulei de măsline;
- o linguriță de oregano;
- sare și piper; 
- pentru decor am folosit cîteva frunze de spanac și busuioc. 
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Vinetele se feliază cu grosimea de 7-9 mm, se lasă în apă cu sare în jur de 30 min, după care se pun la scurs;
2. Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei călim ceapa feliată fin pînă la auriu, se adaugă usturoiul mărunțit, imediat adaugăm și roșiile decojite (se opăresc cu apă) tăiate cuburi mici.  Se fierb legumele pînă se evaporă excesul de lichid, la final adaugăm oregano (jumătate din cantitate) și foarte puțină sare;
3. După ce vinetele sau scurs le amestecăm cu 2 linguri de ulei și piper măcinat. Se coc pe un grătar bine încins, după ce le luăm de pe grătar, se presoară cu sare mășcată (care se scutură apoi). La final acoperim vinetele și punem ceva greu peste ele, în așa fel se scurge solanina;
4. Mozzarella se dă prin răzătoarea mășcată;
5. Într-o tavă de cuptor în straturi punem vînăta, sosul de roșii și mozzarella, depinde de mărimea vasului câte straturi se primesc, la final se macină puțin piper și oregano;
6. Se coace la cuptorul preîncălzit la 190 Gr - 35 min, se stinge cuptorul, se presoară parmezanul și se lasă în cuptor să se răcească puțin. Se decorează cu frunze de spanac și busuioc.
POFTĂ MARE!!!




Comentarii

Postări populare