”Pește scăzut la cuptor”


Astăzi gătim „Pește scăzut” la cuptor, așa se zice la mine în sat și Vă asigur că este foarte gustos.
Acest fel de mâncare se face atât din pește înghețat cât și din proaspăt, se recomandă de consumat pește cel puțin o dată în săptămână, deci hai să facem.

INGREDIENTE: 
- 1.5 kg de pește congelat hec;
- 4 cepe mari, o căpățină de usturoi, o fr de dafin;
- 200 ml suc de roșii sau 200 ml apă + o lingură mare pastă de roșii;
- 2 linguri mari de făină integrală, se poate și albă sau de porumb;
- ulei pentru gătit;
- mix sare și piper;

pentru decor cîteva frunze de pătrunjel.

MOD DE PREGĂTIRE:
1. Pentru început curățim și spălăm bine peștele, se pune la scurs, se potrivește de sare, se lasă 10-15 min; 
2. Ceapa te taie felii în lung și se pune la călit în 2 linguri de ulei pînă la culoarea aurie;
3. Peștele se scoate din apa care a lăsat și se amestecă cu cele două linguri de făină, se prăjește peștele la foc mediu pe ambele părți, se scoate pe hârtie de bucătărie să se absoarbe excesul de ulei;
4. Amestecăm sucul de roșii cu usturoiul zdrobit, potrivim de sare și piper;
5. Într-o tavă pentru cuptor punem peștele, adăugăm ceapa călită, sucul de roșii, frunza de dafin după care merge la cuptorul preîncălzit la 190 gr. timp de 30-35 min, poziția din mijloc.  Sau se poate de gătit  în ceaun (se pune peștele, ceapa, sucul de roșii și se fierbe la foc mic în jur de 20-25 min).
6. Se servește cu mămăligă sau o salată de crudități.

POFTĂ MARE!!!





Comentarii

Postări populare