Piept de rață în marinadă de nectarine!!!

În plin sezon al nectarinelor, ar fi păcat să nu gătim gustoșenii din ele.
Nectarinele sunt surorile mai exotice ale piersicelor, ele au un efect puternic antioxidant, odată nimerite în organism se transformă în vitamina A. Îmbunătățesc digestia, reglează pH-ul (se recomandă în dieta alcalină), este de mare ajutor în curele de slăbire, deci să le gătim.

INGREDIENTELE necesare pentru 2 porții sunt:
- un piept de rață;
- 3 nectarine mari;
- o lingură ulei de măsline;
- un cub de unt, o linguriță zahăr brun;
- mix sare și piper colorat.

MOD DE PREGĂTIRE:

1. Carnea se spală bine și se pune la scurs;
2. Într-un robot de bucătărie se pune o nectarină tăiată felii, uleiul și un praf de sare, se frulează pînă la omasă omogenă (un sos cremos);
3. Se omogenizează carnea cu sosul de nectarine, se potrivește de sare și piper, se lasă la marinat în jur de o oră și jumătate;











4. Se gătește în pungă de copt timp de două ore (am folosit carne de curte de la țară, deci e necesar mai mult timp de gătire) la temperatura de 170 Gr, se face proba cuțitului, dacă este gata atunci este moale. În cazul în care folosiți carne din comerț, atunci timpul de coacere este în jur de o oră și 15 min;
5. Într-o tigaie punem la caramelizat nectarinele tăiate cuburi în unt și zahăr, se călesc la foc mediu în jur de 5-7 min, se amestecă cît stau la foc.


SĂ AVEȚI POFTĂ:




P.S această marinadă poate fi folosită și la marinarea unei  rațe întregi, atunci pentru marinadă se v-a folosi 2 nectarine și două linguri de ulei plus sare după gust. 

Comentarii

Postări populare