Vânătă la gril cu brânză de oi





Aveam în frigider ultima bucățică de brânză de oi de la părinți, mult m-am gândit ce aș face s-ăi savurez gustul din plin și am hotărât să o combin cu vânăta la gril. 

INGREDIENTELE sunt puține și nu necesită mult efort pentru a le găti:


- 2 vinete; 
- 2 roșii mari; 
- 150 gr brânză de oi;
- 150 ml iaurt grecesc de 10 % sau smântînă;
- 0 căpățină de usturoi;
- 2 linguri  ulei de măsline;
 - sare și piper.





MOD DE PREGĂTIRE:
1. Vânăta se taie felii de 7-10 mm, se sărează și se toarnă apă rece peste, în așa fel se elimină excesul de solanină, se lasă în apă 15-20 min;
2.  Se scot feliile de vânătă pe un prosop să se scurgă de apă după care se amestecă cu ulei, se potrivește de sare și piper;
3. Se coc pe grătar, sau se călesc în tigaie, atunci se v-a folosi și ulei pentru călit;
4. Iaurtul se amestecă cu usturoiul zdrobit și un pic de piper măcinat;
5. Se ung feliile de vânătă cu amestecul de iaurt, se adaugă o felie de roșie, iar iaurt, se dă prin răzătoare brânză, se acoperă cu altă felie de vânătă, care se unge cu iaurt și iar se rade brânză. 







Se servește la cină, prânz mmmmmmm tare BUN, este o combinație perfectă de legume cu brânză. 
Brânza o pun în apă săi iasă sarea.

POFTĂ MARE!!!


Comentarii

Postări populare