Zucchini la cuptor în crustă de parmezan


Dovlecelul zucchini este o adevărată sursă de sănătate, așa că trebuie consumat cât mai des, pentru a beneficia de proprietățile sale remarcabile.

Este ideal în cazul celor care vor să piardă în greutate, este sărac în calorii,  bogat în vitamine și minerale (A, toate B-urile și C).

Deci să pregătim ceva gustos și foarte sănătos, avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- dovlecei zucchini tinerei 4 buc;
- 50 gr parmezan răzuit (4 linguri);
- 2 linguri de făină, eu am folosit integrală;
- 2 linguri ulei de măsline +1 ;
- 150 ml iaurt grecesc, mix sare și piper colorat.

MOD DE PREGĂTIRE:
1. Tăiem dovleceii în lung, îi potrivim de sare și piper, adăugăm 2 linguri de ulei, îi omogenizăm.

2. Amestecăm făina și parmezanul, fiecare bucățică de zucchini se dă prin compoziția de făină și parmezan, hârtia de copt se unge cu ulei.
3. Se coc la foc mare 190 Gr, poziția de jos 15 min, apoi se ridică sus să prindă culoare 5-7 min.




4. Se servesc cu sos de iaurt și parmezan și un pic de piper boabe proaspăt măcinat.

POFTĂ MARE!!!




Comentarii

Postări populare