Ardei umpluți cu varză


Varza murată conține mai multă vitamina C, decât cea în stare proaspătă ajutând la întărirea sistemului imunitar, ceea ce este foarte important în această perioadă dificilă, la fel mai conține și Vit B12, singurul produs vegetal, care conține această vitamină. 
Despre beneficiile verzei murate se poate de vorbit la infinit, dar trebuie să ne apăcăm de gătit. Un proces de durată, care merită tot efortul, deci să înceapă veselia, o rețetă testată în timp și spațiu.
INGREDIENTELE necesare:
- 3 kg de ardei, îi aleg pe cem mai mărunți de culori diferite;
- o varză mare în jur de 4 kg;
- 1 kg de ceapă albă;
- 2 morcovi mari;
- 100 ml ulei, o mână bună de sare de Himalaya, sau sare pentru murături;
- 2 tulpini de țelină.
MOD DE PREPARARE:
1. Ardeii se curăță de cotor, semințe, se spală bine și se opăresc;
2. Varza se dă prin răzătoare specială pentru varză, se amestecă cu sarea, (eu am una din lemn de mulți ani, luată de la Piața centrală), sau se taie cu mâna ca pentru salată;
3. Ceapa se taie julien (în lung), se călește (puțin se înmoaie în poză se vede că este albă) și se adaugă la varză, morcovul se dă prin răzătoare. La toată compoziția sus-numită adaugăm prazul, îl ador, le dă un gust dulciu ardeiilor;
4. Compoziția lasă destul lichid, deci când umplem ardeii se scurge de surplusul de lichid. Se pun într-o cratiță încăpătoare (la fundul ei adăugăm tulpinile de țelină) și se țin la temperatura camerei până a doua zi (sub pres, se pune deasupra o farfurie peste care se pune un ceainic plin cu apă sau o cratiță mai mică cu apă). Eu nu îi las să se înăcrească tare, îi pun în caserole și la frigider.
Se servesc cu carne, cartofi tare buni mai sunt.
POFTĂ MARE











Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare