Cartofi copți cu aripioare
Eu cartofi gătesc foarte rar, mai ales în combinație cu carne, dar ce să faci uneori vin și așa pofte. Mă stărui sa fie cît mai sănătos gătiți, adică copți și consumați cu salată de crudități, doar la prânz.
Au și cartofii un șir de beneficii, conțin vitamine și microelemente Calciu, Magneziu, Potasiu, Vit C și B6.
- cartofi medii, 1 kg;
- aripioare de pui, 1 kg;
marinada aripioare:
- o linguriță rasă condimente naturale pentru pui;
- jumătate linguriță praf de curcuma;
- mix sare și piper;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 2 linguri ulei de măsline;
marinada cartofi:
- o linguriță rasă condimente naturale pentru cartofi;
- jumătate linguriță praf de curcuma;
- 2 linguri ulei de măsline;
- mix sare și piper.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se splală cu un burete cartofii și se lasă în apă rece, în așa fel se elimină din amidon;
2. Aripioarele se spală bine și se pun la scurs;
3. Pregătim marinadele separat pentru aripioare și cartofi, lăsăm aripioarele la marinat în jur de 30 min, în tot acest timp cartofii stau în apă rece.
4. Cuptorul îl încălzim la 195 Gr;
5. Înainte de a pune la copt condimentăm și cartofii cu marinada pregătită;
6. Într-o tavă de copt aranjăm cartofii și aripioarele, luăm o bucată de hârtie de copt mai mare ca tava, o udăm cu apă caldă și învelim bine cartofii și aripioarele, se gătesc la 195 Gr timp de 1 oră acoperit, poziția din mijloc. Apoi se scoate hârtia și se mai lasă la copt 10-15 min să prindă culoare. Se servesc cu o porție bună de castraveti feliați stropiți cu un pic ulei de măsline, mix de sare și piper.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu