Tartă cu piersici ”MARGARITA”
Au trecut mai mult de doi ani de când a părăsit această lume, prietena noastră Rita, un suflet cald și blînd care ne veghează acum din ceruri. Rita făcea o tartă întoarsă cu piersici foarte gustoasă, am încercat să fac după rețeta ei și am numit-o ”MARGARITA”, în cinstea și memoria ei.
Țin minte într-o seară înainte de plimbare ne-a chemat la ea pe mine și Rodica, am servit aproape o sticlă de coniac și o tartă în trei, Doamne ce amintiri frumoase.
Printre lacrimi încerc să descriu procesul și INGREDIENTELE:
- 5 piersici mari;
- 5 linguri de făină (200 gr);
- 5 ouă;
- 150 gr de unt la temperatura camerei;
- 3 linguri de smântână sau chefir;
- 3 linguri de zahăr pudră;
- o lingură de zahăr brun + 2 linguri de coniac;
- 2 linguri de frișcă 20 % + un cub de unt;
- un plic praf de copt;
- pentru decor am folosit câteva migdale decojite, fructe congelate și mentă.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Într-o tigaie punem cubul de unt, zahărul brun, frișca și coniacul peste care adaugăm piersicile tăiate felii mari (1.5-2 cm), se caramelizează piersicile până la o culoare puțin aurie;
2. Se bat bine la viteza mare ouăle cu zahărul pudră, până î-și dublează volumul, la care se adaugă smântâna și untul, micșorăm viteza și omogenizăm compoziția;
3. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se încorporează în 2-3 reprize cu mișcări circulare de jos în sus cu o spatulă;
4. Într-o tavă detașabilă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt aranjăm piersicile circular, peste care se toarnă aluatul, se nivelează;
5. Se dă la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 Gr pentru 30-35 min, poziția din mijloc, trecem testul scobitorii;
Între timp opărim migdalele le decojim și le feliem, sau se pot folosi fulgi de migdale.
După ce am scos tava din cuptor o lăsăm câteva min, o întoarcem pe un platou și o decorăm.
POFTĂ MARE!!! Se servește caldă cu bile de înghețată, mmmmmm ce bunătate, mulțumesc scumpa pentru rețetă.
Țin minte într-o seară înainte de plimbare ne-a chemat la ea pe mine și Rodica, am servit aproape o sticlă de coniac și o tartă în trei, Doamne ce amintiri frumoase.
Printre lacrimi încerc să descriu procesul și INGREDIENTELE:
- 5 piersici mari;
- 5 linguri de făină (200 gr);
- 5 ouă;
- 150 gr de unt la temperatura camerei;
- 3 linguri de smântână sau chefir;
- 3 linguri de zahăr pudră;
- o lingură de zahăr brun + 2 linguri de coniac;
- 2 linguri de frișcă 20 % + un cub de unt;
- un plic praf de copt;
- pentru decor am folosit câteva migdale decojite, fructe congelate și mentă.
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Într-o tigaie punem cubul de unt, zahărul brun, frișca și coniacul peste care adaugăm piersicile tăiate felii mari (1.5-2 cm), se caramelizează piersicile până la o culoare puțin aurie;
2. Se bat bine la viteza mare ouăle cu zahărul pudră, până î-și dublează volumul, la care se adaugă smântâna și untul, micșorăm viteza și omogenizăm compoziția;
3. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se încorporează în 2-3 reprize cu mișcări circulare de jos în sus cu o spatulă;
4. Într-o tavă detașabilă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt aranjăm piersicile circular, peste care se toarnă aluatul, se nivelează;
5. Se dă la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 Gr pentru 30-35 min, poziția din mijloc, trecem testul scobitorii;
Între timp opărim migdalele le decojim și le feliem, sau se pot folosi fulgi de migdale.
După ce am scos tava din cuptor o lăsăm câteva min, o întoarcem pe un platou și o decorăm.
POFTĂ MARE!!! Se servește caldă cu bile de înghețată, mmmmmm ce bunătate, mulțumesc scumpa pentru rețetă.
Odihnește-te în pace draga noastră!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu