Copănele de pui la tigaie cu gutui

 Aroma gutuilor de toamnă ne îndeamnă să gătim ceva gustos și sănătos pentru cei dragi. 

Gutuile sunt o sursă sigură de vitamina C și contribuie cu 25 % din necesarul zilnic, la fel conține vitaminele A, B, fibre și minerale.  Ajută la pierderea în greutate, sunt scăzute în calorii, ceea ce ne ajută să le includem în meniul nostru. 

INGREDIENTELE necesare sunt:

- 1 kg copănele de pui;

- un gutui mare;

Ingrediente marinadă:

- 2 linguri ulei de măsline;

- 2 linguri sos de soia;

- 2 linguri sos de rodii sau sos balzamic;

- 2 lingurițe de adjică din comerț;

- mix sare și piper colorat.

MOD DE PREGĂTIRE:

1. Se spală și se pun la scurs copănelele de pui;

2. Gutuil se spală și taie cuburi mari;

3. Omogenizăm toate ingredientele pentru marinadă la care adaugăm copănelele, se lasă la marinat cel puțin o oră;
4. Gătim copănelele în tigaie fără ulei timp de 15-20 min sub capac, apoi luăm capacul și lăsăm să se evapore din lichid (5min), după care adăugăm gutuil și gătim împreună încă 15 min, periodic amestecăm ușor.

5. Pentru decor am folosit o linguriță semințe de susan, mmmmmmmm un deliciu.





POFTĂ MARE!!!

Comentarii

Postări populare