Ruladă de pui cu gutui și becon
Pentru aceasta avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- 600 gr tocătură din piept de pui sau curcan;- 2 cepe medii;
- 2 linguri de parmezan răzuit
- 300 gr de becon feliat;
- un gutui mare;
- 1 linguriță zahăr brun;
- un cub de unt + 2 linguri de frișcă lichidă;
- mix sare și piper colorat.
MOD DE PREPARARE:
1. Pentru început tocăm carnea împreună cu ceapa, după care se omegenizează și iar dăm prin mașina de tocat, în așa fel obținem o tocătură fină, adăugăm parmezanul, potrivim de sare și piper. Am folosit foarte puțină sare deoarece parmezanul și beconul conține destulă;
2. Gutuiul de feliază subțire, într-o tigaie topim untul, zahărul și frișca la care adăugăm în 2 reprize gutuiul. Se călește pe ambele părți;3. Tocătura o împărțim în trei, pe o peliculă de bucătărie aranjăm 5 felii de becon, peste care se pune tocătura și se distribuie uniform pe toată suprafața. La mijloc aranjăm câteva felii de gutuie, cu ajutorul peliculei rulăm strâns. Din toate ingredientele s-au primit 3 rulade;
4. Într-o tavă de copt tapetată cu hârtie aranjăm ruladele, foia nu se unge cu nimic. Se coace rulada la 180 Gr. poziția din mijloc timp de 30-35 min;
5. Se servește rece cu sos de rodii sau sos balzamic și desigur o porție generoasă de legume.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu