Ruladă de pui cu gutui și becon

 Combinația de carne și fructe pentru multe gospodine este un subiect tabu, nu și pentru mine. Gutuiul caramelizat îi dă o notă fină și aromată ruladei. Pieptul de pui sau curcan are cel mai mic indice glicemic, deci mi-am permis să adaug în tocătură parmezan ras pentru legătura compoziției.

Pentru aceasta avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:

- 600 gr tocătură din piept de pui sau curcan;

- 2 cepe medii;

- 2 linguri de parmezan răzuit

- 300 gr de becon feliat;

- un gutui mare;

- 1 linguriță zahăr brun; 

- un cub de unt + 2 linguri de frișcă lichidă;

- mix sare și piper colorat.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început tocăm carnea împreună cu ceapa, după care se omegenizează și iar dăm prin mașina de tocat, în așa fel obținem o tocătură fină, adăugăm parmezanul, potrivim de sare și piper. Am folosit foarte puțină sare deoarece parmezanul și beconul conține destulă;

2. Gutuiul de feliază subțire, într-o tigaie topim untul, zahărul și frișca la care adăugăm în 2 reprize gutuiul. Se călește pe ambele părți;

3. Tocătura o împărțim în trei,  pe o peliculă de bucătărie aranjăm 5 felii de becon, peste care se pune tocătura și se distribuie uniform pe toată suprafața. La mijloc aranjăm câteva felii de gutuie, cu ajutorul peliculei rulăm strâns. Din toate ingredientele s-au primit 3 rulade;








4. Într-o tavă de copt tapetată cu hârtie  aranjăm ruladele, foia nu se unge cu nimic. Se coace rulada la 180 Gr. poziția din mijloc timp de 30-35 min;

5. Se servește rece cu sos de rodii sau sos balzamic și desigur o porție generoasă de legume.

POFTĂ MARE!!!

Comentarii

Postări populare