Sambusek sau Rulouri de pui și ciuperci
Aceste rulori se gătesc în baie de ulei încins, dar după cum mulți din voi știți eu mă stărui să evit la maxim prăjitul alimentelor și le-am gătit în cuptor.
Deci, pentru ele avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- un pachet de foi Filo (12 bucăți am folosit);
- 100 gr de unt moale;
- 200 gr de carne tocată de pui;
- 500 gr de ciuperci proaspete, o lingură ulei de măsline și un cub de unt;
- 100 gr de mozzarella;
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Pentru început călim ciupercile feliate subțire în ulei și unt, se gătesc până se evaporă tot lichidul și le rumenim puțin, potrivim de sare și puțin piper după gust;
2. Din toată compoziția se primesc 4 rulouri mari care de taie în patru. Se suprapun 3 foi filo care se unge fiecare cu unt, la capătul foii pe lungime se pune tocătură, ciuperci și mozzarella , în poze se vede procesul. Se rulează strâns, se taie în patru. Repetăm până finisăm toată compoziția și foile filo (12 bucăți);
3 Tapetăm o tavă de copt cu hârtie, nu se unge cu nimic, se coc rulourile la 190 Gr. timp de 25-30 min poziția din mijloc.
Se servesc cu smântînă, iaurt grecesc, sos de roșii. Sunt crocante la suprafață și suculente în interior, foarte gustoase.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu