Gustare din lavaș cu sos pesto și cașcaval!!!
Aperitivele, gustările sunt mereu o scăpare pentru mesele de sărbătoare sau la un pahar de vorbă cu cei dragi, deci hai să facem din următoarele INGREDIENTE:- 6 bucăți de lavas de 28 cm, sunt așa mărime în vînzare, sau deja din cele mari se taie forma dorită;
- 300 gr de cașcaval tare;
- 2 legături frunze de salată, spanac, sau o cutie mix de salată;
- o băncuță (130 gr) de sos pesto roșu, sau sos pesto verde, sau cremă de brânză (200 gr);
Opțional 2 linguri de maioneză pentru a unge capătul lavașului, în așa fel se leagă bine gustarea;
MOD DE PREPARARE:
1. Se spală bine frunzele, se pun la scurs, se șterg cu un prosop de hîrtie, sau este un dispozitiv special care scurge apa din frunzele de salată;
2. Cașcavalul se dă prin răzătoare;
3. Din ingredientele sus numite se primesc 3 rulouri, din start eu am împărțit egal în trei.
4. Foaia de lavaș se unge pe toată suprafața cu sos pesto, se presoară cașcavalul răzuit, se suprapune cu a doua foaie, iar se unge cu sos, peste care punem frunzele de salată. Se rulează strîns, capătul lavașului se unge cu puțină maioneză, pentru a se lega bine.
5. Se învelesc rulourile (3 buc) separat cu folie de bucătărie și se dau la frigider pentru o oră pe un platou plat.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu