Gustare din lavaș cu sos pesto și cașcaval!!!

Aperitivele, gustările sunt mereu o scăpare pentru mesele de sărbătoare sau la un pahar de vorbă cu cei dragi, deci hai să facem din următoarele INGREDIENTE:

- 6 bucăți de lavas de 28 cm, sunt așa mărime în vînzare, sau deja din cele mari se taie forma dorită;

- 300 gr de cașcaval tare;

- 2 legături  frunze de salată, spanac, sau o cutie mix de salată;

- o băncuță (130 gr) de sos pesto roșu, sau sos pesto verde, sau cremă de brânză (200 gr);

Opțional 2 linguri de maioneză pentru a unge capătul lavașului, în așa fel se leagă bine gustarea;

MOD DE PREPARARE:

1. Se spală bine frunzele, se pun la scurs, se șterg cu un prosop de hîrtie, sau este un dispozitiv special care scurge apa din frunzele de salată;

2. Cașcavalul se dă prin răzătoare;

3. Din ingredientele sus numite se primesc 3 rulouri, din start eu am împărțit egal în trei.

4.  Foaia de lavaș se unge pe toată suprafața cu sos pesto, se presoară cașcavalul răzuit, se suprapune cu a doua foaie, iar se unge cu sos, peste care punem frunzele de salată. Se rulează strîns, capătul lavașului se unge cu puțină maioneză, pentru a se lega bine. 


5. Se învelesc rulourile  (3 buc) separat cu folie de bucătărie și se dau la frigider pentru o oră pe un platou plat. 

POFTĂ MARE!!!



Comentarii

Postări populare