BORȘ SCĂZUT!!!


Nu îmi imaginez sărbătorile de iarnă fără borș scăzut, este un deliciu culinar, care se gătește la plita cu lemne, mama mea face cel mai bun borș, noi deja la oraș facem cum putem.

INGREDIENTELE necesare sunt:


- 1.5 kg carne de porc, selectăm carnea să fie și os;

- o căpățină varză murată; 

- 750 ml suc de roșii;

- 4 cepe mari; 

- o tulpină de praz;

- frunze de dafin, boabe de piper colorat.

MOD DE PREGĂTIRE:

1. Pentru început se pune varza în apă, în jur de două ore sau depinde cât de sărată este;

2. Carnea de porc se spală bine, se opărește;

3. Varza, ceapa și prazul se feliază, în poză se vede bine cum sunt pregătite legumele;

4. Într-un ceaun sau cratiță cu fundul mai gros în două straturi se aranjează: varza, carnea, ceapa, prazul, piperul boabe și frunzele de dafin. Se toarnă sucul de roșii, se fierbe la foc mic timp de 3.5 - 4 ore, sare nu se folosește. 

P.S carnea de porc poate fi înlocuită cu carne de rață mută.

POFTĂ MARE, SĂRBĂTORI LINIȘTITE ȘI ÎMPLINITE VĂ DORESC!!!








Comentarii

Postări populare