Bruschete cu ceapă roșie caramelizată!!


 Combinația de ceapă dulce caramelizată și cașcaval moale cu mucegai albastru, ce bunătate. Îmi place să experimentez în bucătărie, să descopăr noi gusturi și noi combinații, excepție nu face și rețeta de astăzi. Am în portofoliul meu mai multe rețete cu acest tip de cașcaval.  

INGREDIENTE ceapa caramelizată:

- 4 cepe mari roșii;

- o lingură mare ulei de măsline;

- o lingură zahăr brun;

- o lingură sos balzamic sau sos de rodii;

- 2 linguri oțet balzamic;

- mix sare și piper colorat.

Ceapa se feliază subțire în lung de tip ”julien”, adăugăm toate ingredientele sus-numite (fără sare și piper), se lasă la marinat cel puțin o oră. Într-o tigaie încinsă adaugăm ceapa cu tot cu zeama care a lăsat. Se gătește în jur de 10-15 min, în tot acest timp se amestecă până când ceapa se caramelizează, la final potrivim de sare și piper.  Se poate de păstrat la frigider în băncuțe mici, din această porție ajunge pentru două reprize de bruschete. 

INGREDIENTE bruschete;


- o baghetă de pâine albă;

- 250 gr de cașcaval cu mucegai;

- ceapă caramelizată o băncuță de 100 gr;

Feliăm bagheta cu grosimea de 1 cm (9-10 buc) pe un grătar sau tigaie se tostează. Se unge generos bruscheta cu ceapă, se adaugă o felie de cașcaval. Este un aperitiv excelent pentru sărbătorile care ne bat la ușă.

POFTĂ MARE!!!







Comentarii

Postări populare