Conopidă pane cu parmezan


Conopida este un buchet de beneficii pentru sănătate, conține o concentrație mare de nutrienți. Este bogată în antioxidanți, fitonutrienți și Vit C, foarte importantă, mai ales în plină pandemie. La fel, conține calciu, fosfor, mangan, vit. K, B6 și acid folic, care susține sistemul imunitar și cel mai important are un conținut scăzut de calorii. Gătită corect este binevenită în orice regim alimentar sănătos. 

Deci, INGREDIENTELE necesare sunt: 

- o infloriscență medie de conopidă;

- 2 linguri ulei de măsline;

- un cățel de usturoi; 

- 3 linguri de parmezan răzuit;

- mix sare și piper colorat;

- o frunză de dafin.

MOD DE PREGĂTIRE:

1. Se pune la fiert o cratiță cu apă în care am adăgat  frunza de dafin, câteva boabe de piper și un praf de sare, cînd apa începe a fierbe adăugăm buchețelele de conopidă și se ia de pe foc. Se lasă să se opărească (blanșeze) 2 - 3 min;

2. Usturoiul se zbrobește și se adaugă în ulei; 

3. Conopida se scurge bine de apă, într-o tavă de copt se omogenizează buchețelele de conopidă cu uleiul aromatizat (usturoiul se elimină), apoi se adugă parmezanul răzuit și iar se amestecă, potrivim de sare și piper proaspăt măcinat.

4. Se încălzește cuptorul la 190,  se coace poziția din mijloc 25-30 min, se stinge cuptorul și se ridică tava sus să prindă culoare.

POFTĂ MARE!!! 


Comentarii

Postări populare